Știi o trupă de teatru de liceu? O așteptăm la IDEO IDEIS

12 aprilie 2016

IDEO IDEIS deschide preselecția pentru secțiunea non-competitivă „Spectacole de Teatru Tânăr din cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului, care va avea loc anul acesta între 8 și 14 august, la Alexandria. 

 

Orice trupă de liceeni din țară se poate înscrie pentru a juca pe scena IDEO IDEIS în fața unui public de peste 400 de spectatori, printre care se regăsesc și câțiva dintre cei mai cunoscuți oameni de teatru și de film din țară. Începând cu această ediție, fiecărei trupe participante i se va aloca un mentor – un profesionist din lumea teatrului - care o va ghida și va oferi feedback, întregind astfel conceptul de mentorat propus de IDEO IDEIS. Printre mentorii de anul acesta se numără Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu. Prezența la festival presupune pentru liceeni un program zilnic de workshopuri de dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie, cât și posibilitatea de a vedea spectacole de teatru profesionist și de a participa la toate activitățile care se vor desfășura la Alexandria pe perioada IDEO IDEIS.

 

Trupele se pot înscrie în perioada 12 aprilie - 27 mai pe www.ideoideis.ro/inscriere.
Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

 

Cele 8 trupe din țară sunt completate în festival de o trupă locală, câștigătoarea festivalului „Pauza_de_teatru” din Alexandria. Selecționerii trupelor sunt Andreea Borțun (regizor/scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator spectacole IDEO IDEIS) și Sabina Brândușe (actriță, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

 

***

IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

www.ideoideis.ro
https://www.facebook.com/ideoideis/© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor