Ateliere Ideo Ideis

15 mai 2013

Ca în fiecare an, Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria își propune să investească într-o generație mai responsabilă față de ea însăși, față de actul cultural, dar și față de societate.

 

În 2011, Ideo Ideis și-a deschis porțile pentru tinerii din Alexandria. Astfel, orice tânăr licean care s-a înscris în prealabil la atelierele de teatru, coregrafie/ dramaturgie a putut participa în mod gratuit la acestea, precum și la toate celelalte evenimente din cadrul festivalului (spectacolele din competiție, evenimentele speciale, seara povestitorilor, masterclass-urile si cinemateca târzie).

 

Anul acesta, Ideo Ideis continuă să investească în tinerii din orașul în care a luat naștere festivalul și îi invită din nou să se înscrie gratuit la atelierul de teatru și la unul dintre cele cele cinci ateliere de măiestrie (coregrafie, dramaturgie, muzică și ritm, scenografie și  educație vizuală) și, implicit, să participe la toate celelalte evenimente din programul festivalului. În cadrul atelierului de teatru, liceeni vor lucra timp de 4 zile împreună cu un tânăr actor sau regizor, absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, de la exerciții specifice anului I de actorie (jocuri de autocunoaștere, de echipă), la improvizație și lucru pe text sau personaj. Cât despre atelierele de coregrafie, dramaturgie, muzică și ritm, scenografie și artă vizuală, obiectivele coordonatorilor sunt acelea de a-i ajuta pe participanți să-și exploreze și alte forme de expresie artistică.

 

Pentru a se înscrie la atelierele Ideo Ideis, tinerii din Alexandria trebuie consulte Ghidul Aplicantului, disponibil pe www.ideoideis.ro, și să trimită un mail la adresa [email protected] până la 15 iulie 2013.

 

 

Despre Ideo Ideis

Ideo Ideis este un festival de teatru organizat de Asociaţia Culturală T.E.T.A. și dedicat procesului de educație alternativă pentru liceenii din România. Evenimentul include șapte secţiuni: atelierele de teatru tânăr, competiţia, atelierele de măiestrie, spectacolele de teatru profesionist, cinemateca târzie, seara povestitorilor, master-clas-urile.

Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare socială și de mediu a evenimentelor.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis  sau să contactaţi Nicoleta Gavrilă, [email protected], 0720.05.17.14.© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor