Pe parcursul primelor trei zile de festival, membrii trupelor participante și adolescenți din Alexandria care se înscriu individual iau parte la atelierele Ideo Ideis, ateliere coordonate de actori și regizori. Se lucrează, în funcție de nivelul fiecărui grup, de la exerciții specifice anului I actorie (jocuri de autocunoaștere, de echipă), la improvizație și lucru pe personaj.
Formatul Ideo Ideis cuprinde și ateliere de scriere creativă, dans, film, muzică și fotografie, care își propun dezvoltarea abilităților individuale ale participanților. Pe parcursul celor trei zile de ateliere susținute de profesioniști în domeniu se urmărește crearea unui context complet de lucru și învățare.
Lansată în 2013, această secțiune are ca obiectiv facilitarea accesului trainerilor și coordonatorilor de trupe la noi metode de educație alternativă. Invitații care susțin aceste ateliere sunt specialiști din domenii conexe, cu background național și internațional.
Toby Clarke
Toby Clarke s-a pregătit la Central School of Speech and Drama și la National Theatre Studio, ca scenarist și regizor. Înainte să se alăture echipei National Youth Theatre, cu care încă mai colaborează, a fost Head of Performing Arts la Ovalhouse. Timp de șase ani, a condus propria sa companie de producție, Sketty Theatre. În prezent, e regizor, acting coach și facilitator, dar și CEO al primei școli gratuite de actorie din UK, care pregătește exclusiv actori din familii cu venituri mici (www.altactortraining.com).
Mihai Prejban
Mihai e actor și muzician, absolvent al U.N.A.T.C „I.L.Caragiale”. Primul festival de teatru tânăr la care a participat a avut loc în anul 2000. Din 2006 e trainer Ideo Ideis, ceva ce i se pare un privilegiu și o bucurie. Din 2008 e angajat al Teatrului Evreiesc de Stat.
Începând cu ediţia 9, Ideo Ideis renunţă la secţiunea Competiţie, fiind un festival construit pe ideea de echipă şi pe principiul dezvoltării personale în relaţie cu ceilalţi. În urma preselecției, în această secțiune, numită acum Spectacole de teatru tânăr, intră an de an 8 trupe de teatru de liceeni din România și o a 9-a trupă locală, câștigătoarea festivalului pauza_de_teatru.
creație colectivă
O sală de sport abandonată. Opt povești despre dorințele unor adolescenți diferiți ce nu se cunoșteau până acum în viața reală, doar virtual. După o noapte de trăiri intense, dramatice și pline de suspans, oare se vor mai întâlni și anul următor, de Ziua Internațională a Dorințelor?
DISTRIBUȚIE:
Alexandra Bob
Sabina Rusu
Adriana Costinaș
Mihai Todoruț
Ovidiu Ciule
Iulia Man
Amira Burian
REGIE ȘI SCENOGRAFIE: creație colectivă
Durată spectacol: 50 min.
de Matei Vișniec
Țara lui Gufi prezintă povestea unei împărății a orbilor în care toate adevărurile încep să fie puse la îndoială. Spectacolul începe cu un conflict între Iola, prințesa, și tatăl ei, Gufi, bazat pe dorința împăratului de a-și mărita fata, pe care aceasta i-o refuză cu încăpățânare. În urma unui interogatoriu, bufonul Lulu dezvăluie că este văzător și lansează zvonul existenței văzătorilor prin împărăție. Prințesa Iola se întâlnește cu Robderouă, care îi vorbește despre culori și o ajută să vadă. El este și cel pe care Iola îl va alege pentru a-i fi soț. În final, abandonat de toată lumea, Gufi rămâne singur.
DISTRIBUȚIE:
Gufi: Răzvan Rățoi
Iola: Maria Budău
Bubi: Georgiana Cupaș
Zeno: Raluca Boboc
Lulu: Tudor Șerban
Marțafița: Andrada Munteanu
Robderouă: Laurențiu Hârțan
Țonțonel: Codrin Cazacu
Firfirel: Damian Robert
Gîrneață: Ștefan Ghiorghiu
Bombonel: Maria Pravăț
Macabril: Bianca Mărgărint
Soldații:
Diana Camenșcic
Federica Butacu
Daria Gherghel
Maria Caba
Ilinca Pascu
Maria Alexandra Strâmbei
Ilinca-Ana Moraru
REGIE: Dumitru Rusu
COSTUME: Raluca Boboc
Durată spectacol: 50 min.
de Diana Mănăilă
Spectacolul Amintiri fantomă este despre unsprezece adolescenți dintr-un centru de reeducare, care speră să își îndrepte greșelile. Minciunile și dorința lor ca viața să-și reia cursul normal înlătură, însă, orice șansă la o conviețuire liniștită și la prietenii sincere.
DISTRIBUȚIE:
David Mandache
Maria Moroșan
Vlad Tudoran
Radu Costea
Andrei Dongo
Cezar Cioflan
Andreea Vaida
Anais Ramirez
Andreea Asaftei
Alexander Bălan
Diana Chiriță
REGIE: George Lepădatu, Diana Mănăilă
COLOANA SONORĂ: Fantome
Durată spectacol: 50 min.
de Christopher Durang
Atunci când copiii sunt întâmplări, când oamenii mari nu-și împlinesc visele, când compromisul devine normalitate, apare frustrarea. O fată de 18 ani și un băiat de 17 ani aduc „întâmplător” pe lume un copil. Evenimentul provoacă oboseală, neputință, panică. Fiecare își găsește propriul refugiu: băiatul evadează într-o lume a plăcerilor iar fata cade pradă Xanax-ului. Copilul lor suferă consecințele. Un spectacol despre teamă, iubire și speranță.
DISTRIBUȚIE:
Anamaria Teleleu
Maria Guțu
Ana Bianu
Andrei Lazăr
Rareș Huțanu
Sabrina Lupu
Cristian Moroșanu
Ionuț Popa
Sebastian Cotinghi
REGIE ȘI SCENOGRAFIE: Anca Maria Băcanu
COREGRAFIE: Flavia Giurgiu
Durată spectacol: 45 min.
de Molière
Trecerea anilor nu a adus prea multe modificări în societate: conflictele familiale sunt aceleași, căsătoriile planificate nu au dispărut, iar bolnavii pun foarte mare preț pe rețete. În acest spectacol, îl descoperim pe Argan, un veritabil ipohondru sau, mai degrabă, un mare egoist care încearcă să descopere adevăratele sentimente ale celor dragi față de el. Ipohondria lui ne dezvăluie o satiră puternică la adresa medicinei, dar și o frumoasă poveste de dragoste.
DISTRIBUȚIE:
Elena-Renata Soare
Cătălin Ionuţ Peicu
George Andrei Stanciu
Laurenţiu Nicolae Pomană
Alexandru Selea
Andra Maria Moșu
Alex Cristian Geicu
Teodor Răzvan Badea
Bianca-Maria Iliuţă
REGIE: Adina Niculae, Violeta Stan, Tatiana Murgă
Durată spectacol: 45 min.
de A.R. Gurney
Greg și Kate sunt un cuplu. Kate își dorește stabilitate, liniște și îmbrățișările iubitului său când ajunge acasă. Greg poate să-i ofere aceste lucruri, dar pare plictisit de rutină. Totul este static în viața lor, dar niciunul nu intenționează să schimbe ceva.
Situația ia o întorsătură fantastică atunci când Greg o întâlnește pe Silvia. Pentru el, Silvia este o gură de aer proaspăt, o ușă în afara cotidianului, un motiv de ieșit mai des, de abandonat orele de muncă și, din nefericire pentru Kate, un motiv pentru a-și ignora iubita. Silvia e ca un copil, sinceră și impulsivă, răsfățată și nerăbdătoare. Kate o urăște. Prin urmare, va face tot posibilul să o înlăture. Cum ajung cei doi la un compromis, când niciunul nu ar vrea să cedeze? Cine va rezolva problemele acestui triunghi conjugal aparte?
DISTRIBUȚIE:
Silvia: Daria Pentelie
Greg: Matei Constantin
Kate: Cezara Petredeanu
Tom: Matei Nica
Phyllis: Ana Radu
Leslie: Mara Oprea
Brici: Vladimir Dima
REGIE: Andrei Gheorghe
REGIZOR SECUND: Mara Oprea
Durată spectacol: 50 min
de Alexandru Gorghe și Atelierul de Teatru, după Shakespeare
O colecție de întâmplări care vorbesc despre dragoste, culese din piesele Cum vă place, Visul unei nopți de vară, A douăsprezecea noapte, Îmblânzirea scorpiei. Personajele cunoscute și-au schimbat numele și au început să vorbească aceeași limbă cu noi, însă sunt același tipuri despre care ne vorbește Shakespeare. Legate după placul nostru, ele vin la pachet cu problemele părinților, ale prietenilor, ale pasiunilor extrașcolare – pe scurt, sunt îmbibate în lumea adolescenților de azi. Din „nebun din dragoste” poți ajunge „nebun de-a binelea” și te poți transforma lesne din rege în cerșetor. Pentru că oriunde am fi, ca loc ori ca punct pe axa timpului, dragostea este aceeași, are același fel de magie și îndrăgostiții acționează la fel în momentele în care sunt copleșiți de nebunia iubirii.
DISTRIBUȚIE:
Andaluza: Anamaria Codiță
Maia: Doriana Mihai
Raul: Alberto Păduraru
Laur: Alex Maxim
Catinca: Anamaria Rusu
Paraschiv: Augustin Maricuța
Ema: Antonia Scutaru
Elena: Denisa Dutcovschi
Lucrețiu: Robert Onofrei
David: Toma Rîșca
Italianca/Titania: Diana Bălăucă
Puck:
Ramona Andrieș
Ruxandra Moraru
Diana Știr
Natalia Radu
Iza Pamparău
Ioana Alexuc
Șmecheri:
Daria Caragea (Olivia), șmechera divă, iubită de toată trupa: Larisa Fedeleș
Chris (Viola), o șmecherie care salvează situația: Ilinca Hangan
Zamfir (Orsino), șmecherul boss, ascunde multe: Alexandru Andrian
Malvenschi, șmecherul sufletist, care știe tot, rezolvă tot: Tavi Mateiciuc
Dobrescu, regizor șmecher de viitor: Adela Bradu
Mironescu, șmecher responsabil: Bianca Plăcintaru
Brădulescu, boboc implicat: Ștefan Hrușcă
REGIE: Lenuș-Teodora Moraru
SCENOGRAFIE: Gelu Rîșca
COREGRAFIE: Ramona Andrieș
Durată spectacol: 50 min.
de Frank Wedekind
Cum am ajuns pe lume? De ce suntem pe lume? Deșteptarea primăverii este o tragedie despre adolescență. Îți va aminti de clipele în care erai mai deschis cu prietenii decât cu părinții, de întrebările la care nu găseai un răspuns și de momentele în care ai vrut să te cunoști deplin, pe tine și pe corpul tău. O rochie prea lungă, o discuție mamă-fiică nepurtată la timp, „primele porniri bărbătești” sunt termenii unei ecuații al cărei rezultat poate fi dureros.
DISTRIBUȚIE:
Wendla Bergmann: Alexandra Mandraburcă
Melchior Gabor: Șerban Lazarovici
Moritz Stiefel: Denis Budăi
Martha: Adelina Aniței-Micu
Thea: Andreea Isac
Emma: Maria-Eliza Radu
Carla: Sabina Coșoreanu
Hilde: Dara Chițanu
Hanschen Rilow: Tudor Cardaș
Ernst Robel: Luca Pușcașu
Georg: Robert Anghelache
Otto: David Vatavu
Doamna Bergmann: Mălina Andreescu
Doamna Gabor: Sorina Budeanu-Mihalachi
Domnul Gabor: Andrei Cozmaniuc
Rector: Anastasia Ștefan
Profesor: Adina Bejenariu
Profesor: Ramona Chistruga
Profesor: Ramona Bizbac
Profesor: Delia Negru
Habebald: Raluca Balan
Ilse: Ama Beschieru
Omul cu mască: Bianca Nițu
REGIE: Mirela Nistor
COREGRAFIE: Vica Bucun
Durată spectacol: 50 min.
de John Cariani
Cu toții ne facem tatuaje sau folosim o masă de călcat, dar în Aproape toate acestea au o cu totul altă semnificație: ele ajung să fie acele lucruri care aduc oamenii împreună. Poate că nu aţi înţeles, dar Aproape e locul în care rănile se vindecă şi inimile se repară. Unii aproape că-şi găsesc dragostea, alţii aproape că o pierd, iar alţii îşi prind urechile în ea.
DISTRIBUȚIE:
Ștefan Duminica
Vlad Alin Pânzaru
Andreea Luiza Husaru
Andrei Mîrza
Diana Andreea Grumezescu
George-Valentin Apetrei
Daria Ioana Spetcu
Ana Maria Cojocariu
REGIE: Vlad Ianuș
SCENOGRAFIE: Cătălina Bostan
COLOANA SONORĂ: George Apetrei
Durată spectacol: 50 min.
Dorina Chiriac a absolvit U.N.A.T.C „I.L.Caragiale” și este actriță a Teatrului de Comedie din București încă de la absolvire. În 2009, a primit premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal la premiile UNITER, pentru rolul Ioana din spectacolul Ioana și focul (Teatrul de Comedie, r. Ioana Buzoianu, 2008).
Dorina a regizat spectacolele Noi4 (independent, 2011), O piesă deșănțată (independent, 2012), dar și Opposites Attract (Teatrul Metropolis, 2008). A jucat în filme precum Terminus paradis (r. Lucian Pintilie, 1998), Amen (r. Costa Gavras, 2000), Furia (r. Radu Muntean, 2001), Fix Alert (r. Florin Piersic Jr., 2005). Printre spectacolele în care joacă la Teatrul de Comedie se numără Îmblânzirea scorpiei (r. Gelu Colceag), Micul Prinț (r. Alexandru Dabija) și Mult zgomot pentru nimic (r. Andrei Șerban).
Andi Vasluianu este actor, absolvent al U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale”. Printre lungmetrajele la care a lucrat se numără: Furia (2002) și Hârtia va fi albastră (2006), ambele în regia lui Radu Muntean, Tinerețe fără tinerețe (r. Francis Ford Coppola, 2007), California Dreamin' (nesfârşit) (r. Cristian Nemescu, 2007) și Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu, 2012).
Andi a jucat în spectacole ale Teatrului Dramatic Toma Caragiu din Ploiești, unde este actor angajat - Burghezul gentilom, Năpasta, Furtuna -, precum și în spectacole ale marilor teatre bucureștene: Jocul de-a adevărul (Teatrul Metropolis), Shape of things, Capra cu trei iezi (Teatrul ACT), C.E.O. (Teatrul de Comedie) și Iarna (Teatrul Nottara). 2017 i-a adus noi colaborări în cinema – a lucrat cu regizorul James Pillion la filmul Departe de tine, cu regizorul Sergiu Celebidachi la filmul Octav și a avut rol principal în Breaking News, regizat de Iulia Rugină.
Alexandru Papadopol este actor, absolvent al U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale”, clasa profesorului Dem Rădulescu. Dintre filmele românești în care a avut roluri principale amintim Marfa și banii (r. Cristi Puiu, 2001), Occident, (r. Cristian Mungiu, 2002), Love Building (r. Iulia Rugină, 2013), Acasă la tata (r. Andrei Cohn, 2015) și Două lozuri (r. Paul Negoescu, 2016). Cel mai recent film al său, lansat în iunie, este Povestea unui pierde vară, în regia aceluiași Paul Negoescu.
Din 2012, Alexandru este actor al Teatrului Odeon din București. Printre spectacolele în care poate fi văzut acolo se numără: Soldatul de ciocolată, (r. Andrei Șerban), Trei generații, (r. Dinu Cernescu), Liniște, sărut, acțiune (r. Peter Kerek) și Fugarii, Svejk și Titanic vals, toate trei regizate de Alexandru Dabija.
Vlad Zamfirescu este actor de teatru, film şi televiziune, cunoscut publicului din producţii teatrale precum D-ale Carnavalului (Teatrul Nottara, r. Horaţiu Mălăele), American Buffalo (Teatrul ACT, r. Cristi Juncu), Iluzii (Teatrul ACT, r. Cristi Juncu) și filme de lungmetraj precum Italiencele (r. Napoleon Helmis, 2004) și Orient Expres (r. Sergiu Nicolaescu, 2004). A obținut Premiul pentru debut acordat de UNITER pentru interpretarea rolului Frederik din Pelicanul (Teatrul Levant, r. Cătălina Buzoianu, 1994).
A regizat spectacolele Forma lucrurilor și Cupluri de la Godot Café-Teatru și Efecte colaterale de la Teatrul Nottara. În 2017 regizează și joacă în spectacolul All Inclusive, ce poate fi văzut la Palatul Național al Copiilor. Vara asta a avut premiera primul lungmetraj regizat de el, Secretul Fericirii.
Medeea Marinescu este actriţă, absolventă a U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale”. Medeea a jucat încă de pe băncile facultăţii pe scenele teatrelor Casandra, UNU şi Odeon, a prezentat câteva emisiuni de divertisment la TVR 1 şi Antena 1 şi a primit şase premii de interpretare. În ultimii ani a jucat în filme franţuzeşti precum Je vous trouve très beau (r. Isabelle Mergault, 2005), Une femme piégée (r. John Murlowski, 2009), Un homme très recherché (r. Anton Corbijn, 2014).
Printre producţiile teatrale recente din distribuția cărora face parte se numără Hoți (r. Radu Afrim, 2014), Memoria apei (r. Erwin Șimșensohn, 2016), UFO (r. Bobi Pricop, 2017) și All Inclusive (r. Vlad Zamfirescu, 2017).
Ofelia Popii este actriță, absolventă a Facultății de Teatru a U.B.B., Cluj-Napoca. Angajată a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, face parte din numeroase distribuții ale teatrului, din care amintim Oameni obișnuiți și Solitaritate (r. Gianina Cărbunariu, 2016, 2013), Lecția (r. Mihai Mănuțiu, 2015) și Faust (r. Silviu Purcărete, 2007), pentru care i-a fost acordat premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal și premiul Harold Angel, la Festivalul Internațional de la Edinburgh.
Ofelia Popii a fost nominalizată de două ori la premiul UNITER pentru rolurile din spectacolele Breaking the Waves sau Viața binecuvântată a lui Bess (r. Radu-Alexandru Nica, 2009) și Platonov (r. Alexandru Dabija, 2012).
Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete, 2010), Quod erat demonstrandum (r. Andrei Gruzsniczki, 2012) și Portrete în pădure (r. Dinu Tănase, 2017) sunt câteva dintre filmele în care a jucat, pentru rolul principal din cel din urmă primind și o nominalizare la premiile Gopo în 2018. Cel mai recent spectacol al ei la Sibiu este Hedda Gabler, în regia lui Botond Nagy.
Cătălin Ştefănescu este membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, membru UNITER, realizator şi gazdă a uneia dintre cele mai longevive și apreciate emisiuni culturale, Garantat 100%, de la TVR 1.
A obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate sub acest generic: Premiul APTR pentru emisiune culturală şi pentru magazin cultural (2002) și Premiul pentru cel mai bun documentar românesc - Penitenciar (prezentat, printre altele, la Festivalul Internaţional de Film Antropologic, Sibiu). Cătălin Ștefănescu a scris și regizat spectacolul Vanilla Skype (Teatrul ACT și asociația T.E.T.A., 2016) din distribuția căruia fac parte președintele onorific al festivalului Ideo Ideis, Marcel Iureș, patru dintre mentorii Ideo Ideis: Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu, dar și Alexandru Ion, Vladimir Purdel și Mircea Postelnicu, tineri actori, organizatori ai festivalului. Alte două piese de teatru scrise de Cătălin Ștefănescu au fost montate de Alexandru Dabija la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (Moroi) și la Teatrul ACT (N-ai tu treabă!).
Marius Manole este actor, absolvent al Universităţii de Arte „G. Enescu” din Iaşi, secţia Actorie şi al U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale”, secţia Coregrafie.
Printre spectacolele care îi rezumă activitatea teatrală se numără: Plaja (Teatrul Maria Flilotti, r. Radu Afrim, 2004), Visul unei nopţi de vară (Teatrul Național I.L.Caragiale, 2004) și Gândirea (Teatrul Național I.L.Caragiale, 2005) în regia lui Felix Alexa și Inimă de câine (Teatrul Național I.L.Caragiale, r. Yuri Kordonsky, 2005).
Câteva dintre cele mai recente spectacole ale sale sunt la Teatrul Național I.L.Caragiale, unde e actor angajat: Viforul (r. Alexandru Dabija, 2018), Memoria apei (r. Erwin Șimșensohn, 2016), Regele Lear (r. David Doiashvili, 2016).
În 2016, Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Marius cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D - „Arta spectacolului”, pentru „implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate”.
Pavel Bartoș a studiat la U.B.B. Cluj, Facultatea de Teatru, în clasa prof. univ. Marius Bodochi. Din 2001 este angajat al Teatrului Odeon din București, unde poate fi văzut în Fugarii (r. Alexandru Dabija, 2018), Svejk (r. Alexandru Dabija, 2016), Family Affairs (r. Radu Afrim, 2015). Cu Dabija a colaborat și pentru spectacolele Titanic Vals (2013) și C.F.R. – Cometa, Copilul și Cățelul (2012).
Pavel Bartoș a avut roluri și în producții cinematografice precum Jumătate de oraș face dragoste cu cealaltă jumătate (r. Florin Șerban, 2002), Martor Ocular (r. Costa Gavras, 2001), Callas Forever (r. Franco Zefirelli, 2002) și Cold Mountain (r. Anthony Minghella, 2003). Este cunoscut, de asemenea, pentru numeroase roluri în serialele de televiziune românești și ca prezentator al emisiunilor Vocea României și Românii au talent.
Marcel Iureş este preşedinte al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul ACT, prin care a pus bazele primei scene independente de teatru din România. Cele mai recente proiecte ale sale sunt spectacolele Stage Dogs (r. Florin Piersic Jr., 2018) și N-ai tu treabă! (Teatrul ACT, r. Alexandru Dabija, 2017).
Lungmetrajul Octav (r. Serge Ioan Celebidachi), în care deține rolul principal, a apărut în 2017.
Cariera sa internațională a început în 1994, odată cu turneul susținut în Marea Britanie cu spectacolul Richard al III-lea, în regia lui Mihai Măniuțiu, și a continuat cu roluri importante în filme ca: Amen. (r. Costa-Gavras, 2002), Războiul lui Tom Hart (r. Gregory Hoblit, 2002), Goal! (r. Danny Cannon, 2005), Pacificatorul (r. Mimi Leder, 1997), dar și în serialul Strike Back.
-
În fiecare dintre serile festivalului, Ideo Ideis găzduiește spectacole de teatru profesionist. Acestea sunt deschise atât participanților din festival, cât și publicului din Alexandria.
ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București
Spectacolul pornește de la ideea că un artist este un formator de opinie și are responsabilitate socială. Montarea propune o analiză a (i)responsabilității artistului ce transpare din discursul despre propriile opere și despre lumea în care trăiește. Demersul este susținut printr-o suită de șase scene, inspirate din situații reale, întâlnite de creatorii acestui spectacol sau descoperite în cercetări și interviuri. Montarea se joacă în limba engleză, franceză și română.
„Folosind convenția artist’s talk (discuții ale artiștilor cu publicul), am încercat să aducem împreună poziționări diferite: situații în care etica, deși clamată la nivel discursiv, e lăsată în plan secund, uneori din rea voință, alteori pur și simplu din ignoranță, din neglijență sau din vanitate, precum și cazuri în care etica nici măcar nu intră în discuție pentru adepții conceptului de «artă pentru artă».” (Gianina Cărbunariu)
DISTRIBUȚIE:
Ruxandra Maniu
Ilinca Manolache
Alexandru Potocean
Gabriel Răuță
Bogdan Zamfir
SCENOGRAFIE: Dorothee Curio
VIDEO: Mihai Păcurar
MUZICA: Bobo Burlăcianu
Durata spectacolului: 1h 45 min
Producător: ARCUB
Co-producător: Asociația Piese Refractare
Cu sprijinul: Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și a Institutului Francez
Teatrul Metropolis, București
Cronica unei ratări povestită de martori.
Tragicomedie.
E povestea aceea nuanţată, al cărui fir te poartă de la candoare la ipocrizie, de la subtila ironie la momentele debordant de comice.
Muşcând din durere, râzând cu lacrimi, topind amarul într-un zâmbet.
DISTRIBUȚIE:
Pușa: Rodica Negrea
Lia: Ioana Anastasia Anton
Carla: Raluca Aprodu
Roxi: Mihaela Velicu
Dem: Rolando Matsangos
REGIE: Mimi Brănescu
SCENOGRAFIE: Nina Brumușilă
Durata spectacolului: 1h 50 min
Restricție de vârstă: 16+
Adaptare liberă după o traducere de Mașa Dinescu și Andrei Șerban
unteatru, București
„Am primit bucuros invitația de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinerețe de la La Mama din New York, același spirit prietenos și liber, o comunitate de artiști care, fără niciun considerent material, sunt animați de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi «forme noi». Și ideea acestor forme noi m-a dus direct la Treplev și la Pescărușul, o piesă care m-a urmărit toată viața și pe care nu am înțeles-o pe deplin, deși am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel.
Sper ca această versiune să fie ultima și, deși nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârșește în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept «comedie», am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanență e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e defintivă, putem porni în căutare.” (Andrei Șerban)
DISTRIBUȚIE:
Medvedenko: Liviu Pintileasa
Mașa: Mădălina Anea
Sorin: Constantin Cojocaru
Treplev: Bogdan Nechifor
Nina: Silvana Mihai
Dorn: Vitalie Bichir
Polina: Florina Gleznea
Șamraev: Gelu Nițu
Arkadina: Claudia Ieremia
Trigorin: Emilian Oprea
REGIE: Andrei Șerban
REGIZOR SECUND: Sânziana Stoican
SCENOGRAF CONSULTANT: Valentin Vârlan
LUMINI ȘI SUNET: Dragoș Mărgineanu, Paul Drăguș
COSTUME ARKADINA: Doina Levintza
Durata spectacolului: 2h 30 min
Spectacolul conține zgomote puternice și lumină de stroboscop. Nu se recomandă persoanelor care suferă de epilepsie.
În paralel cu spectacolele de pe scena Casei de Cultură, în fiecare seară vor avea loc reprezentaţii ale unor spectacole independente sau producţii U.N.A.T.C., deschise comunităţii.
Teatrul LUNI de la Green Hours
„Un text și un spectacol care tratează în același timp umane și eterne ipostaze ale prieteniei și ale dragostei și care a desfăcut practic în fața spectatorilor reala problemă a violenței sexiste cu mult timp înainte de fenomenul #metoo.” (Voicu Rădescu - director Teatrul LUNI)
Stă să plouă a fost prezentat publicului pentru prima dată în 2006, la Teatrul LUNI. Pe 29 noiembrie 2017, a avut premiera într-o nouă și excelentă distribuţie.
DISTRIBUȚIE:
Peti: Irina Antonie
Gena: Ilona Brezoianu
Cuce: Mădălina Craiu
Paul: Anghel Damian
REGIE: Lia Bugnar
SCENOGRAFIE: Lia Bugnar
SOUND DESIGN: Vlaicu Golcea
LIGHT DESIGN: Dana Paraschiv
Durata spectacolului: 1h
Restricție de vârstă: 14+
unteatru, București
Intră în lumea unor creații dramatice precum Romeo și Julieta, Hamlet sau O scrisoare pierdută, într-un fel neașteptat și original. 9 piese de teatru faimoase sunt repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui.
Spectacolul e ca un ghid teatral atât pentru inițiați, cât și pentru profani, o reinterpretare modernă a clasicilor pe o paletă muzicală largă, colorat de râsete și energie de luat la pachet. Cine a citit piesele le va redescoperi într-o lumină surprinzătoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde pofta de a merge la bibliotecă.
TEXT ȘI INTERPRETARE: Alex Ștefănescu
Durata spectacolului: 1h 10 min
Teatrul Tineretului Piatra Neamț
School feat. CooL vorbește despre relația școală-elev prin prisma a trei trasee personale ale unor copii ai anilor 1990, din România mic-urbană postdecembristă. Mergând atât pe firul
ascendent al amintirilor, cât și pe micro-geografia afectivă a locurilor care îți formează personalitatea, textul tandru și comico-tragic al lui George Cocoș explorează felul în care s-a topit în societatea de acum generația bridge '90-2000, „cu cheia de gât”. Când nostalgia se împletește cu trauma și când reconstituirea a ceea ce se întâmpla în curtea școlii sau în spatele blocului conduce la revelații personale, Petre, Cristina și Smokey ne apar ca figuri de supraviețuitori. Elevul care devine olimpic pentru a scăpa mental și fizic din ghetou, băiatul de bani gata care se lasă dus de trendurile găștilor și fata care face din autoapărare un mod de viață sunt niște mici supereroi care ne conduc, prin confesiuni, în călătoria lor personală, printre bătătoare de covoare, dozatoare de suc, culegeri de matermatică și decizii ireversibile.
DISTRIBUȚIE:
Petre: Andrei Merchea Zapotoțki:
Smokey: Dragoș Ionescu
Cristina: Aida Avieriței
REGIE: Elena Morar
SCENOGRAFIE: Samuel Alfred Mihailovici
SOUND DESIGN: Andrei Mihai
Durata spectacolului: 1h 15 min
Traducerea: Denisa Nicolae
Vanner Collective
Sunt lucruri care îți înveselesc viața. Sunt lucruri pur și simplu minunate, pentru care merită să trăiești. O listă cu tot ce-i minunat în lume. Un reminder pe viață că bucuria poate fi găsită în lucruri aparent neînsemnate. Depinde din ce perspectivă privești.
Succesul piesei Tot ce-i minunat în lume (Every Brilliant Thing) a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar. Povestea fetiței care încearcă să își determine mama să vadă lumea prin ochii ei și ajunge să descopere un milion de motive pentru care viața este minunată se joacă acum la Ideo Ideis.
Spectacolul face parte din campania de awareness asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care Vanner Collective a inițiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help și Asociația Equilibrium, în cadrul unui turneu național co-finanțat de AFCN și de UNITER.
DISTRIBUȚIE:
Denisa Nicolae
REGIE: Nicolae Constantin Tănase
SCENOGRAFIE: Adeline Andreea Bădescu
LIGHT DESIGN: Alexandru Matios
Durata spectacolului: 1 h 30 min.
Restricție de vârstă: 14+
Asociația Art Revolution în parteneriat cu Centrul Replika
Foreplay pune în scenă poveștile a trei dintre cele 22.000 de adolescente care devin mame în România într-un an.
Irina are mama plecată în Italia - toată gospodăria a rămas în grija ei. Miruna merge la cel mai bun liceu din oraș dar deși are ambii părinți acasă, comunică prea puțin cu ei. Carmen a fost măritată de părinții ei la 12 ani.
Spectacolul explorează condiția vulnerabilă a acestor tinere într-o societate care pe de o parte idealizează maternitatea, iar pe de altă parte, blamează mamele minore.
Foreplay, singurul spectacol de teatru documentar pe tema maternității timpurii din Romania, se bazează pe o cercetare de un an în care au fost reunite experienţele a 30 de mame adolescente din Bucureşti, Urziceni, Vaslui şi Ploieşti. Spectacolul este construit ca un colaj de documentar, momente de dezbatere cu publicul și episoade ficționalizate, și își propune să aducă în lumină și cauzele mai puțin discutate care conduc la sarcinile minorelor.
DISTRIBUȚIE:
Miruna: Voica Oltean
Irina: Ioana Anastasia Anton / Teo Dincă
Mama Irinei, Mama Mirunei, Profesoara, Asistenta Socială, Mama lui Petrică: Mihaela Rădescu
Tatăl Irinei, Tatăl Mirunei, Petrică, Vali: Viorel Cojanu
REGIE: Ozana Nicolau
COREGRAFIE: Silvia Călin
SCENOGRAFIE: Mălina Ionescu
LIGHT DESIGN: Radu Apostol
MUZICA: Diana Miron
Durata spectacolului: 1h 20 min.
Restricție de vârstă: 12+
„Cinemateca târzie” aduce în fața publicului din Alexandria unele dintre cele mai recente filme românești și europene. Pentru prima dată în istoria festivalului, proiecțiile vor avea loc exclusiv în aer liber.
Michael şi soţia sa Dafna sunt devastaţi când armata le comunică moartea fiului lor, Jonathan. Dar viaţa nu întârzie să le ofere surprize pe măsura experienţelor militare suprarealiste ale fiului lor. Filmul a primit Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneţia.
DISTRIBUȚIE:
Lior Ashkenazi
Sarah Adler
Yonaton Shiray
Shira Haas
Dekel Adin
IMAGINE: Giora Bejach
MONTAJ: Arik Leibovitch, Guy Nemesh
*Nerecomandat sub 15 ani.
Pe 22 iulie 2011, în Oslo, o puternică explozie declanșată de o mașină capcană a ucis 8 persoane. Două ore mai târziu, autorul atentatului ajungea pe insula Utøya, unde avea loc o tabără a tineretului laburist. Prinși în capcană și fără cale de scăpare, 69 de tineri au murit și 110 au fost răniți în urma atacului armat.
Utøya - 22 iulie urmăreşte prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile în cursul cărora extremistul de dreapta a urmărit şi împuşcat tinerii prinşi fără scăpare pe insuliţa din apropiere de Oslo.
DISTRIBUȚIE:
Andrea Berntzen
Aleksander Holmen
Brede Fristad
Elli Rhiannon Müller Osbourne
Sorosh Sadat
Ada Eide
IMAGINE: Martin Otterbeck
MONTAJ: Einar Egeland
*Nerecomandat sub 15 ani.
Gabriel, un adolescent de 15 ani, își dorește să devină preot și intră într-un seminar ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este corupt și abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean, corupt și fără scrupule, studenții învață că minciuna, furtul, trișatul, jocurile de noroc și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.
La Premiile Gopo 2018, filmul a primit numeroase premii dedicate lungmetrajelor, printre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu de lungmetraj ficțiune – Daniel Sandu, Cea mai bună imagine – George Dăscălescu și Premiul „tânără speranță” - Ștefan Iancu.
DISTRIBUȚIE:
Ștefan Iancu
Vlad Ivanov
Ali Amir
Alfred Wegeman
Ștefan Mihai
Nico Becker
IMAGINE: George Dăscălescu
MONTAJ: Mircea Olteanu
*Nerecomandat sub 15 ani.
O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online. Două fete construiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Cât poți ține asta între patru pereți? Ce faci când ieșirea din casă echivalează cu un coming-out? Prima întâlnire este și startul luptei între dorințe și instinct de conservare.
DISTRIBUȚIE:
Silvana Mihai
Florentina Năstase
Denisse Moise
Ana Ivan
Nicoleta Hâncu
Ana Covalciuc
IMAGINE: Mihai Marius Apopei
MONTAJ: Tudor D. Popescu
*Nerecomandat sub 15 ani.
După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?
DISTRIBUȚIE:
Andi Vasluianu
Ioana Flora
Dorian Boguță
Valeriu Andriuță
Constantin Cojocaru
Dorin Andone
IMAGINE: Vivi Drăgan Vasile
MONTAJ: Cătălin Cristuțiu
*Cu acordul părinților pentru copiii sub 12 ani.
Masterclass-urile Ideo Ideis aduc în faţa publicului profesionişti din domeniul artistic, pentru a împărtăşi perspective şi idei, și îi oferă publicului posibilitatea de a dialoga relaxat cu aceștia.
Anul acesta, invitați la masterclass vor fi Mihai Bobonete și Radu Jude. Discuțiile vor fi moderate de Cătălin Ștefănescu.
Mihai Bobonete este comedian, actor de film și prezentator de televiziune. În 2003 a pus bazele primei trupe de improvizaţie din România și este unul dintre pionierii stand-up comedy-ului românesc. Îl cunoașteți, poate, din seriale precum Vine poliţia! sau datorită rolului Bobiţă din Las Fierbinţi. În prezent, este prezentator al emisiunii Vocea României Junior. Cel mai recent lungmetraj la care a lucrat este Moromeţii II (r. Stere Gulea, 2018).
Radu Jude s-a născut în 1977, în București și este regizor de film și teatru și scenarist. Cel mai recent film al său, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, a avut premiera pe 2 iulie, în competiţia oficială a Festivalului de la Karlovy Vary, în Cehia, unde a câștigat Marele Premiu, Globul de Cristal. Jude a regizat până acum șase lungmetraje, printre care Cea mai fericită fată din lume (filmul de debut) și Aferim!, premiat în 2015 cu Ursul de Argint la Berlinale.
La fiecare ediție Ideo Ideis, oameni din domenii extrem de diferite - de la personalități din lumea afacerilor și publicitari la artiști de renume și sportivi - vin la Alexandria să le împărtășească participanților istoriile lor profesionale. Conceptul evenimentului este construit în jurul ideii de mentorat și este inspirat de discursurile TED.
Dan Perjovschi a avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum și Kiasma Helsinki și expoziții de grup la Centre Pompidou Paris, Stedelijk Amsterdam, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MCBA Lausanne sau MOT Tokyo. A participat la bienalele de artă Manifesta, Istanbul, Veneția, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin și Jakarta.
A primit premiul George Maciunas în 2004, premiul European Cultural Foundation Princess Margriet în 2012 (cu Lia Perjovschi) și premiul Rosa Schapire Kunsthalle Hamburg în 2016. Perjovschi este laureat al Fundației Gheorghe Ursu pentru drepturile omului și al Galei Societății Civile CERE Participare.
„DoR e o revistă de jurnalism narativ care privește România de azi – de la schimbări sociale, la fenomene culturale, la decizii personale – prin prisma căutării identitare, atât a indivizilor, cât și a societății. Publicăm eseuri, reportaje și portrete despre oameni și momente care transformă, se transformă și ne transformă. Documentăm intimitatea personajelor și a evenimentelor contemporane, apoi scriem sincer şi cu imagini vii, ca să redăm experienţe care ne definesc și din care învățăm cine suntem.
Când cineva te întreabă cine ești, îi spui povestea ta. Cine ești, cum ai ajuns aici și cine vrei să fii e o poveste.
Povestim la Ideo Ideis prezentul nostru la DoR de pe trei trepte diferite, din trei generații diferite.”
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu construiesc, împreună cu 150.000 de donatori, primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.
„Ne e teamă de cancer, de cancerul pe care trebuie să-l tratezi în România. Și, pentru că nu putem trăi confortabil cu această frică, am ales să luptăm. Pentru construirea unui sistem care să dea o șansă la viață bolnavilor de cancer.”
Așa a apărut Asociația Dăruiește Viață, în 2012. De atunci, Oana și Carmen se implică constant în modernizarea și dotarea secțiilor de oncologie din țară, în proiecte de advocacy, de informare și consiliere a pacienților. Și fac un spital. Primul spital al societății civile.
Cei care doresc să li se alăture pot dona online pe www.bursadefericire.ro sau prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (4 euro/lună).
Vlad a studiat economie la Vienna University of Economics and Business Administration, după care și-a construit o carieră în banking și în consultanță financiară în domeniul finanțării proiectelor de infrastructură.
De-a lungul ultimilor 12 ani, a inițiat proiecte sociale cu impact major, precum Rețeaua Citostaticelor, MagiCAMP și MagicHOME. La începutul anului 2016 a revenit în țară ca director de cabinet al ministrului de Finanțe iar în mai a devenit cel mai tânăr ministru din Guvernul Cioloș. Este unul dintre fondatorii Platformei România 100 și al partidului Mișcarea România Împreună. În 2018 a fost selectat între cei 25 lideri globali cărora le-a fost acordată bursa Eisenhower, un program de leadership înființat în urmă cu peste 60 de ani.
Ideo Ideis nu ar fi fost fără Alexandria, iar Alexandria nu s-ar fi umplut poate de atât spirit tânăr și atâtea evenimente culturale dacă nu ar fi fost Ideo Ideis. Născut din nevoi reale, răspunzând unui context, festivalul a reușit să aducă în același loc importanți artiști și oameni de cultură, liceeni explozivi și dinamici din întreaga țară, pasionați de teatru, și, nu în ultimul rând, membrii unei comunități dornice de cunoaștere.
În ultimii cinci ani, festivalul Ideo Ideis a simțit nevoia să se apropie de tinerii din Alexandria, invitând în comunitate o serie de evenimente și demarând o serie de inițiative (spectacole pentru copii și de stradă, ateliere de dezvoltare personală și art-terapie, proiecții de filme) menite să pună bazele unei educații de tip artistic într-un oraș în care arta ajunge încă foarte greu.
Celebrăm împreună în fiecare august victoria de a fi putut continua acest festival.
Art&Play este o secțiune a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, special creată pentru copiii și părinții din Alexandria.
Ce-a de-a 6-a ediție ART&PLAY înseamnă:
Atelierul de consiliere parentală se adresează părinților din Alexandria interesați de explorarea și dezvoltarea relației cu copiii lor. Responsabilitățile zilnice ale părinților cuprind nenumărate activități, la care se adaugă asigurarea educației copiilor și a unui climat emoțional pozitiv pentru dezvoltarea lor armonioasă. Atelierul aduce în discuție situații concrete de viață, ajutându-i pe participanți să identifice cele mai potrivite soluții pentru dificultățile de zi cu zi ale vieții de părinte.
Traineri:
Adela Mustățea (consilier psihologic)
Silvia Guță (consilier psihologic)
Modulul de teatru comunitar Art&Play, desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 6 din Alexandria, este un proiect prin care Ideo Ideis vrea să ajungă mai aproape de comunitatea din Alexandria.
Într-o școală cu o situație dificilă din cauza absenteismului și abandonului școlar, metodele teatrului comunitar pot juca rolul liantului dintre copii, educație și visele lor de viitor. Vrem să dezvăluim legăturile intime dintre oameni, cartierul în care locuiesc și stilul lor de viață, bucuriile și problemele lor, nevoile lor și soluțiile pe care le găsesc pentru a-și fac viața mai bună, la intersecția dintre cultura română și cea romă.
La modulul pilot vor participa elevi ai școlii Școlii Gimnaziale nr. 6 din Alexandria.
Traineri:
Bogdan Georgescu (artist, observaționist)
Oana Rusu (actriță)
Perseverența presupune capacitatea de a merge mai departe indiferent de obstacole. Cum reușim însă să trecem peste cel care la prima vedere este cel mai mare dintre ele: eșecul? Atelierul de filosofie își propune să ofere participanților săi șansa de a se pune, într-un cadru relaxat, față în față cu această întrebare.
Împreună, vom explora câteva dintre modurile tradiționale prin care oamenii au încercat de-a lungul timpului să dea un răspuns acestei întrebări. Folosindu-ne de aceste unelte vom încerca apoi să depistăm preconcepțiile personale cu privire la eșec care ne blochează, și să elaborăm atitudini noi, mai constructive.
Trainer:
Octavian Puric (doctorand la Facultatea de Filosofie a Universității București)
Pornind de la joculețe interactive vom explora tehnici simple de animație și filmare, pentru a înțelege procesul din spatele camerei de filmat. Apoi, vizionând câteva filme cu tematici speciale pentru copii, vom discuta despre uneltele folosite de creatorii de audiovizual pentru a transmite emoția și ideea filmului.
Trainer:
Nicolae Constantin Tănase (regizor)
Activitățile din cadrul atelierelor sunt concepute astfel încât să răspundă celor mai frecvente întrebări prin care copiii descoperă lumea din jur și pe ei înșiși: CUM? DE CE? PENTRU CE? UNDE? CÂND?
Uneori, răspunsurile pe care ei le primesc se contrazic sau nu sunt inteligibile pentru vârsta lor. Atunci, copiii fac lucruri pe care adulții din jurul lor le numesc „greșeli”. De multe ori fără explicații, cei mici află că greșelile sunt urmate de dojană sau chiar pedeapsă, pe lângă emoțiile neplăcute și difuze pe care le experimentează.
Atelierele Art&Play se concentrează pe dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare ale copiilor, pe stimularea creativității și a spontaneității, ajutându-i să aibă mai multă încredere în ei înșiși, să se integreze mai bine în grupuri și să descopere lecțiile și avantajele greșelilor.
Traineri:
Adela Mustățea (consilier psihologic)
Iulia Bardar (consilier psihologic)
Crina Zvoboda vă propune un spectacol inedit, plin de umor și 100% interactiv, care se pretează tuturor categoriilor de vârstă. Atât copiii cât și părinții vor avea parte de o porție zdravănă de râs. Veți urmări un spectacol unic în România, care vă va arăta de ce ventrilocia e una din cele mai minunate forme de divertisment.
Făt-Frumos de la Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA porneşte vara asta la drum, pentru a continua peripeţiile şi faptele de vitejie din timpul stagiunii. Dar cel mai bine o spune actorul Marian Râlea:
„Sunt Magicianul Poveştilor şi vă invit să pornim pe Drumul lui Făt-Frumos! Cu siguranţă ne vom întâlni cu Zmei şi Vrăjitoare. Muma Pădurii va fi şi ea prezentă. O vom salva pe fata Genarului şi vom trece peste tărâmul Scorpiei. Ne aşteaptă multe aventuri şi peripeţii şi, cine ştie, poate o să ajungem şi în ţara Tinereţii fără Bătrâneţe şi a Vieţii fără de Moarte.
Cine este Făt-Frumos? Dar Calul Năzdrăvan? Dar Ilenele Sânziene? Sunteţi chiar voi, dragi copii.”
Cel mai longeviv și mai activ grup artistic din Cugir, jud. Alba, celebrează 10 ani de activitate pe scenele din Europa, dar și în Alexandria.
Fanfara Transilvania e una dintre puținele formații care au concertat în deschiderea concertelor lui Goran Bregovic în România. Combinând vechiul cu noul, tradiția cu inovația, trupa oferă un divertisment total. Cu instrumentele lor de alamă, acești muzicieni însuflețesc mulțimea și o încarcă de o energie care răscolește întreaga ființă. Mai simplu spus, face pielea de găină.
Kiosk-ul Ideo Ideis este amplasat în spațiul pietonal și face parte din inițiativa Festivalului de a schimba imaginea orașului și de a promova noile forme de artă, prin dezvoltarea componentei stradale.
Animatorii noștri veseli, Mădălina Brândușe și Cristian Rus, vă vor întâmpina cu jocuri și activități special pregătite pentru copiii de toate vârstele. Alături de ei va fi Irina-Liana Satala, care va realiza face-painting pentru toți doritorii. Kiosk-ul va putea fi vizitat în perioada 10-12 august, de vineri până duminică, între orele 10:00-12:00 și 17:00-19:00.
Ceea ce inițial a fost o joacă a devenit astăzi un adevărat mod de viață. El este MAGITOT, cel care a reușit într-un mod unic să amestece magia cu actoria. Cu UNATC-ul în spate și cu mult curaj artistic, MAGITOT este astăzi un brand național, apreciat atât de televiziuni, cât și de organizatorii de evenimente de calitate. Cele două momente ale sale din sezoanele 2 și 3 de la #iUmor au stârnit admirația atât a juraților, cât și a marelui public. Magitot distrează pe toată lumea, „de la cel cu barbă sură, la cel cu țâța-n gură”.
O femeie și un bărbat își trăiesc a doua tinerețe în grădina casei, încercând să treacă peste experiența care i-a înstrăinat. Suferința prezentului reînvie bucuria trecutului.
Un spectacol Lightwave Theatre Company, lipsit de cuvinte, ce vă va atinge profund. Păpuși în mărime naturală vor interacționa cu altele pe corp și cu actorii într-un fir epic ce vă va purta prin stări de spirit contradictorii.
În curand
În curand
Fii unul din sponsorii Ideo Ideis:
vreau să devin sponsor
Fii unul din partenerii Ideo Ideis:
vreau să devin partener
Fii unul din partenerii media Ideo Ideis:
contactează-ne
© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor