Pe parcursul primelor 3 zile de festival, membrii trupelor din secțiunea Spectacole de teatru tânăr şi tinerii din Alexandria care aleg să se înscrie individual, iau parte la atelierele de teatru tânăr Ideo Ideis, ateliere coordonate de actori şi regizori. Se lucrează, în funcţie de nivelul fiecărui grup, de la exerciţii specifice anului I actorie (jocuri de autocunoaştere, de echipă), la improvizaţie şi lucru pe personaj.
Miță Prejban
Alin State
Alexandra Fasolă
Sabina Brândușe
Corina Moise
Ana Covalciuc
Iulia Samson
Sânziana Tarța
Alex Bogdan
Vladimir Purdel
George Costea
Formatul Ideo Ideis cuprinde și ateliere de scriere creativă, dans, flm, muzică și fotografie, care își propun dezvoltarea specifică a participanților. Pe parcursul celor 3 zile de ateliere susținute de profesioniști în domeniu se urmărește dezvoltarea abilităților individuale ale participanților.
Această secțiune a fost lansată în 2013 și are ca obiectiv facilitarea accesului trainerilor și coordonatorilor de trupe la noi metode de educație alternativă. Invitații care susțin aceste ateliere sunt specialiști din domenii conexe, cu background național și internațional.
Această secțiune își propune dezvoltarea continuă atât a participanților, cât și a celor care îi pregătesc.
Toby Clarke
Toby este scriitor și regizor și s-a format la Central School of Speech and Drama și la National Theatre Studio din Londra. Înainte de a se alătura National Youth Theatre ca manager al programului de Playing-up a fost coordonator al departamentului de Arte Performative la Ovalhouse timp de trei ani. În prezent, în calitate de regizor independent lucrează pentru Donmar Warehouse, Lyric Hammersmith și a fost numit în funcția de trainer principal de actorie la Identity School of Acting. De asemenea, Toby este dramaturg și a fost nominalizat pentru premiul Bruntwood Playwright, în 2014. Al patrulea său spectacol, Result, va fi prezentat într-un turneu național, în această toamnă, alături de propria sa companie de producție, Sketty Theatre (www.sketty.org.uk). Lucrează și în industria filmului și a televiziunii în calitate de trainer de actorie și, recent, a fost colaborator al seriei premiate cu Bafta de la BBC Drama, Don’t take my Baby.
Horia Suru
Horia Suru a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca și are studii masterale în Teatru, Film și Multimedia la aceeași universitate. Din 2014 este co-fondator și director artistic al companiei de teatru GrayPlay Performing Arts.
În anul 2016 a regizat Refugiul (Teatrul Odeon, București), Columbinus (Teatrul Municipal Baia Mare) și Umbre (Teatrul Excelsior). În anul 2015 semnează regia a patru spectacole: NSFW-Not safe for work (Teatrul Point, București), Vania și Sonia și Mașa și Spike (Teatrul Mic, Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol la Gala VedeTeatru Buzău), Thomas Sawyer (Teatrul Excelsior), Umbre.Jocul de-a Teatru (Teatrul Excelsior) și a unui spectacol lectură: Apă de mină (Teatrul ACT).
Începând cu ediţia 9, Ideo Ideis renunţă la secţiunea Competiţie, fiind un festival construit pe ideea de echipă şi pe principiul dezvoltării personale în relaţie cu ceilalţi. În urma preselecției, în această secțiune, numită acum Spectacole de teatru tânăr, intră an de an 8 trupe de teatru de liceeni din România și o a 9-a trupă locală, câștigătoarea festivalului pauza_de_teatru.
de A.P. Cehov
În Rusia imperială a sec. al XIX-lea, căsătoriile aveau legătură directă cu proprietatea şi cu meschinele vecinătăţi rurale. Fata, Natalia Stepanovna, tocmai bună de măritat, primeşte vizita unui pretendent, Ivan Vasilievici Lomov, un bărbat de 35 de ani, nesigur pe el şi ipohondru. Peţitul devine un război al caracterelor, iar absurditatea relaţiilor acelor timpuri este surprinsă de Cehov într-o fotogramă aproape perfectă. Aparent, mama Nataliei, Stepana Stepanovici, doreşte să scape de povara unei fete nemăritate. Nu poate, însă, renunţa la Poiana Boilor, o păşune în jurul căreia A.P. Cehov ţese întreaga poveste. Câinii celor două familii, Otkatai şi Ugadai, devin şi ei, spre final, subiect de dispută. La insistenţele mamei, soarta celor doi îndrăgostiţi este pusă sub semnul căsătoriei. Fericirea conjugală va fi, probabil, puternic încercată de orgoliul lor nemăsurat.
DISTRIBUȚIE:
Andreescu Tudor
Demeter Izabella
Ursu Ileana
REGIE ȘI SCENOGRAFIE: Alexandra Petrasciuc - Năfureanu
COLOANĂ SONORĂ: Nikita Mihalkov, Mochnatiy Shmyel
de Ionuț Oprea
Opt adolescenți joacă un spectacol de teatru bazat pe poveștile lor din cartierul Ferentari. Cele opt scene aduc în lumină dorințele, frustrările, dar și speranțele acestora într-un viitor mai bun. Povestiri din curtea școlii își propune să aducă arta în sprijinul discutării și rezolvării unor probleme sociale cum ar fi discriminarea, rasismul sau violența.
DISTRIBUȚIE:
Ghiță Nicoleta
Alexandra Militaru
Alin Coman
Livia Păun
Samu Marian
Claudiu Dumitrescu
Andreea Ioniță
Ilie Horvat
REGIE: Ionuț Oprea
de Matei Vișniec
Cu o scenă ce se petrece în tipicul birou de funcționar, trei scene pe drumuri și una în intimitatea dormitorului, Stelele sunt ultima mea grijă te plimbă destul încât să realizezi că, deși viața umană pare a sta sub semnul banalului, reușim, de multe ori, să scăpăm de el prin multe forme; fie ne ridicăm și plecăm, fie ne scoate cineva din el puțin forțat. Din banal. Indiferent de cauză, ajungem în diverse călătorii și drumuri de obicei neașteptate și uneori nedorite. Până la urmă, noi am descoperit că ceea ce vei încerca să tot cauți prin călătoriile astea se găsește undeva mai aproape. Trebuie doar să asculți bine poveștile de pe lângă tine.
DISTRIBUȚIE:
Billy & El: Alexandru Andrei Mănăilă
Trecător/ Joe: Ana Trif
Funcționar & Autostopist: Călin Zamfir
Trecător/ Joe: Cosmin Maluspărteanu
Băiatul din camion & El: Eduard Nicolae Prunanche
Autostopistă & Ea: Elena Maria Călinoiu
Trecător/ Joe: Gabriela Moise
Fata din camion: Iulia Stoica
Femeia însărcinată: Mălina Diana Stănescu
Ea: Măriuca Serena Bosnea
Trecător/ Joe: Michelle Heinzl
Trecător/ Joe: Sofia Amuzescu
Trecător/ Joe: Paul Ionuț Golea
Moartea: Teodora Tudose
REGIE: Mihai Cojocaru și Adrian Damian
adaptare după William Golding
O adaptare plină de acțiune și suspans ce prezintă drama unui grup de elevi, a căror călătorie a luat o întorsătură neașteptată și, în cele din urmă, tragică. Fără griji, fără școală, fără teme, fără pedepse, fără vreun adult care să îi bată la cap, fără hrană, fără adăpost, fără scăpare. Toate acțiunile, gesturile și hotărârile copiilor, oferă un răspuns crud și realist la întrebarea: este libertatea absolută calea spre fericire?
Bătălia din fiecare om, cu rațiunea și instinctul în rolurile principale, va fi una greu de oprit în această situație!
DISTRIBUȚIE:
Raph: Theodor Șoptelea
Piggy: Ana Baciu
Jack: Ioan Agavriloae
Johnny: Șerban Lazarovici
Marc: Andrei Cozmaniuc
Eric: Gașler Alexandru
Sam: Pîslaru Gheorghe
Simon: Radu Ganea
Alice: Feciuc Ștefana
Josh: Cardaș Tudor
Kim: Mandraburcă Alexandra
Miriam: Aniței-Micu Adelina
Estera: Drețcanu Raluca
Robin: Mateiuc Anastasia
Piper: Chirilă Monica
Susan: Bejenariu Adina
Kate: Radu Caterina
Josh: Cojocariu Ștefan
Țara: Andreescu Mălina
Karen: Bianca Nițu
Bianca: Bianca Cremene
Sophie: Budeanu Sorina
Phil: Movilă Șerban
Rebekah: Loghin Georgiana
Clara: Radu Măriuca
Mira: Aconstantinesei Mădălina
Hailey: Helici Ruxandra
REGIE: Mirela Nistor
SCENOGRAFIE: Mirela Nistor
COREGRAFIE: Victoria Bucun
de Hristo Boytchev
În Orchestra Titanic este urmărită viața de zi cu zi a patru tinere fete rămase fără un adăpost stabil, fără un loc de muncă și fără siguranța zilei de mâine. Acestea își găsesc adăpost într-o gară abandonată, iar singurul lor ideal este următorul tren. Meto, Liubka, Luko și Doko duc o viață monotonă până în momentul în care, dintr-un tren, într-o altă zi monotonă, este aruncat un cufăr misterios din care iese un om: Harry, un tânăr iluzionist căruia cariera i-a jucat feste și l-a transformat într-un adept al băuturii. După pregătiri intense, atent direcționate de tânărul magician, cei cinci pornesc într-o călătorie care le va demonstra că viața nu este doar ceea ce credeau ei că este...
DISTRIBUȚIE:
Meto: Katja Bauer
Liubka: Pamela Iobaji
Doko: Ioana Brumar
Luko: Alexandra Gavrilaș
Harry: Codruț Buda
REGIE: Dragoș Călin
de Andreea Lupu și Atelierul de teatru, inspirat de Zbor deasupra unui cuib de cuci, de Ken Kesey
Alex McMurphy, o adolescentă de 17 ani este transferată la colegiul Williams. Ridicându-se deasupra unui nor de cretă are parte de o priveliște familiară și tristă. Un cârd de pui nevinovați descoperă o pată de sânge pe unul din puişori şi sar cu toţii s-o ciugulească, până-l sfâşie pe puişor în bucăţele, cu oase şi fulgi cu tot. Alți câţiva din stol se mânjesc cu sânge în îmbulzeală, şi-atunci vine şi rândul lor. După care alţii ajung să se mânjească şi-s sfâşiaţi în bucăţi, şi apoi alţii şi alţii. Un astfel de banchet de ciuguleală poate să înghită un stol întreg în doar câteva ore. Singurul mod de prevenire a masacrului – la pui – e să-i legi la ochi. Ca să nu mai poată vedea.
Un spectacol despre cum să ne ascultăm sufletele pe bune.
DISTRIBUȚIE:
Alex McMurphy: Carina Cozminschi
Wil Harding: Andreea Lupu
Miss Clara Ratched: Emma Mateciuc
Mr. Harry Bernard: Alexandru Gorghe
Betty Bibbit: Iulia Ispas
Bromden: Florin Ivancov
Tara: Ana Rusu
Amy: Diana Amitroaie
Derek: Alexandru Andrian
Zoey: Diana Bălăucă
Kitty: Cristiana Boboc
Iris: Mălina Caldare
Arisha: Anamaria Codiță
Michael: Victor Drăghici
Lorelei: Doriana Mihai
Cheswick: Robert Onofrei
Candy: Bianca Plăcintaru
Jessica: Cristina Stănuc
Patricia: Diana Știr
Toni: Florin Ivancov
Aida Boca, Cezara Florescu, Alexandra Marinițu, Bianca Ionescu, Anamaria Țăranu, Ramona Andrieș, Bogdan Bogdănoiu, Ilinca Hangan, Larisa Fedeleș, Ruxandra Moraru, Bianca Sălceanu, Anamaria Vieru
REGIE: Andreea Lupu
SCENOGRAFIE: Atelierul de Teatru
de Emanuel Pîrvu
Trei oameni într-un bar din Purgatoriu discută motivul pentru care au ajuns să aștepte în Sectorul Sinucigașilor: FEMEIA.
DISTRIBUȚIE:
Vlad Ionuț Popescu
Vlad Grigore
Darius Corneci
Elena Zamfirescu
Amalia Comănoiu
Mădălina Zainea
Ana Elena Ursu
Angelica Vlad
Teodora Stan
REGIE: Dănuț Solcan și Vlad Ionuț Popescu
de Biljana Srbljanovic
Ai vrut vreodată să pleci de acasă? Întrebare des întâlnită în sufletele rătăcitoare ale adolescenților ce doresc să își câștige independența față de părinți. Mereu ne gândim cum ar fi dacă am pleca și ne întrebăm dacă am regreta, dar nu ne dăm seama că regretul poate rămâne și cu noi acasă. Cele trei episoade ale Trilogiei Belgrădene prezintă poveștile a zece tineri care încearcă să sărbatorească Anul Nou, dar oricât ar părea de nefiresc, ei simt că sărbătoarea e acolo unde și-au lăsat regretul.
DISTRIBUȚIE:
Kika Jovic: Oana Jipa
Mica Jovic: Alexandru Ivănoiu
Alena: Ștefana Micu
Sanja: Mădălina Stoica
Miloș: Iosif Paștina
Kacia: Roxana Caia
Dule: Alin Neguțoiu
Jovan: Ștefan Iancu
Mara: Irina Artenii
Daca: Teodora Dincă
Ana Simovici: Ștefana Micu
REGIE: colectivă
de Mihail Sebastian
Omul de afaceri Grigore Bucşan pregăteşte o mare lovitură financiară în domeniul cerealelor. Pentru a-şi atinge scopul corupe miniştrii, mituieşte ziarişti, mânuieşte destine. Întâmplător însă, îşi intersectează traiectoria socială cu modestul, cinstitul şi visătorul profesor de istorie Alexandru Andronic, fascinat nu de bani, nu de putere ci de... Alexandru Macedon. Timid, numit de studenţi Alexandru cel Mic, acesta are nevoie de intervenţia energică a unei femei care să-l scoată din situaţia inițială. Magda Minu îl convinge pe Bucşan să finanţeze călătoria de studii în Asia a profesorului pe care omul de afaceri voia să-l elimine, nebănuind că acesta era sincer şi neinteresat de avantaje materiale sau sociale.
DISTRIBUȚIE:
Alexandru Andronic: Colea Theodor
Minu Magda: Mitroi Cristina-Ioana
Grigore Bucșan: Bălan Rareș Andrei
Ana: Gîrtofan Silvia Daniela
Ștefănescu: Martin Gabriel-Georgian
Directorul: Căldărușă Gabriel-George
Hubert: Tatu Nicolae-Valentin
Niță Pompilian: Slăvitescu Ionel-Iulian
Voicu: Iordan Claudiu Alexandru
Marcel Iureş este preşedinte al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele primei scene independente de teatru din România. Cele mai recente proiectele ale sale sunt spectacolele Absolut! după Ivan Turbincă, Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? (Teatrul ACT, r. Alexandru Dabija, 2011 și 2014) și Vanilla Skype (Teatrul ACT și asociația T.E.T.A., r. Cătălin Ștefănescu, 2016).
Lungmetrajul Octav (r. Serge Ioan Celebidachi), în care actorul deține rolul principal, se află în post-producție și va apărea în 2017.
Cariera sa internațională a început odată cu turneul din 1994, susținut în Marea Britanie cu spectacolul Richard al III-lea, în regia lui Mihai Mănuțiu și a continuat cu roluri importante în filme ca: Amen. (r. Costa-Gavras, 2002), Războiul lui Tom Hart (r. Gregory Hoblit, 2002), Goal! (r. Danny Cannon, 2005), Pacificatorul (r. Mimi Leder, 1997), dar și în serialul Strike Back.
-
În fiecare dintre serile festivalului, Ideo Ideis găzduiește spectacole de teatru profesionist. Acestea sunt deschise atât participanților din festival, cât și publicului din Alexandria.
#minor, de Bogdan Georgescu
Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
7 ani [email protected]ă. Comment 1: Educația se face și cu *&@&Q#^ și cu 8==0---. Comment 2: neaprobat de moderator. Comment 3: deci eu dac-aș fi părinte ași %[email protected]%! și să vadă atunci *&@^#^&! Comment 4: Ar trebui să existe o școală a părinților, să învețe părinții să fie părinți, nu stiu să vorbească să se exprime să-si exprime sentimentele, le e rușine, rușine, e de rușine să zici îmi pare rău, mulțumesc, scuze... nu mai zic de i <3 u... Vreau o școală pentru părinți. Comment 5: Mai ducețivă și %@ !&%^ ^*@ cu toate occidentalizmele voastre. &^@#!
DISTRIBUȚIE:
Raj
Maria Soilică
Claudiu Urse
Gabriela Pîrlițeanu
Vladimir Petre
UN SPECTACOL DE: Bogdan Georgescu
LIGHT DESIGN: Dorin Părău
SOUND DESIGN: Andrei Ionescu
Durată spectacol: 1h
Omul Pernă, de Martin McDonagh
Teatrul Act, București
Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul unei anchete conduse de doi detectivi excentrici, într-o comedie (foarte, foarte) neagră care îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi. Este creația artistică o experiență profund personală, adeseori întunecată și introspectivă, sau un mijloc de a-i educa pe alții și a crea modele? Unde este limita dintre realitate şi ficţiune şi ce se întâmplă când această graniţă se estompează? Omul-Pernă nu își propune să răspundă la aceste întrebări, dar cu siguranţă le trezeşte în mintea spectatorului.
DISTRIBUȚIE:
Katurian: Ionuț Grama
Tupolski: Lucian Iftime
Ariel: Cătălin Babliuc
Michal: Dan Rădulescu
Fetița Verde: Teodora Iancu
REGIE: Eugen Gyemant
SCENOGRAFIE: Maria Nicola
LIGHT DESIGN: Alexandru Macrinici și Alexandru Mihăilă
SOUND DESIGN: Eugen Gyemant și Alexandru Macrinici
Durata spectacolului: 2h
Secretul fericirii, de Alexandru Popa
Asociația Culturală Teatrul Catharsis, București
O poveste despre patru prieteni prinși într-un joc "la limită", pe terasa generoasă a unui penthouse. Umor, prietenie, trădare, tensiune sexuală, răzbunare lucidă. Toate sub semnul căutării fericirii.
DISTRIBUȚIE:
Toma: Vlad Zamfirescu
David: Dan Bordeianu
Ana: Irina Velcescu
REGIE: Vlad Zamfirescu
SCENOGRAFIE: Bogdan Spătaru
Durata spectacolului: 1h 45 min
#TEENSPIRIT, Un spectacol colectiv de: Răzvan Krem ALEXE, Irina ANTONIE, Vlad BĂLAN, Adela BENGESCU, Vlad BÎRZANU, Raluca BOTEZ, Nicholas CAŢIANIS, Sonia DIVILE, Laurenţiu DRĂGAN, Ştefania DUMITRU, Maria Teodora FILIP, Sebastian GHIŢĂ, Mihaela KAVDANSKA, Peter KEREK , Maria MITU, Ciprian NEMEŞIU,Teodora Daiana PĂCURAR, Dana ROGOZ, Alina ROTARU, Aurelian STOLERIU, Ovidiu UŞVAT, Iuliana VÎLSAN, Dilmana YORDANOVA
Teatrul EXCELSIOR, București
Un caleidoscop al adolescenței…
#TEENSPIRIT este un spectacol viu alcătuit din povești de viață care nu cunosc limite. Un amestec între ficțiune și povestea personală a creatorilor lui. Un spectacol care nu se ferește de anumite lucruri dureroase sau izbitoare, ci care pur și simplu merge înainte și trece prin zid! Un spectacol care nu ține cont de convenții sau de lucruri politicoase. Este un spectacol nepoliticos despre prima iubire, despre relația cu părinții, despre raportul cu școala, despre visele și dorințele unei generații.
DISTRIBUȚIE:
Răzvan Krem Alexe
Vlad Bălan
Adela Bengescu
Vlad Bîrzanu
Raluca Botez
Nicholas Cațianis
Sonia Divile
Laurenţiu Drăgan
Ştefania Dumitru
Maria Teodora Filip
Sebastian Ghiță
Maria Mitu
Ciprian Nemeșiu
Teodora Daiana Păcurar
Dana Rogoz
Alina Rotaru
Ovidiu Ușvat
Durata spectacolului: 1h 45 min
Spectacol recomandat tinerilor peste 16 ani
The Sunset Limited, de Cormac McCarthy
Traducerea: Ioana Pelehatăi
Teatrul UNTEATRU, Bucurști
„The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică. Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absența ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu. Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ți se pot întâmpla. Atât de personal că ti se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.
Aceasta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă.”
DISTRIBUȚIE:
White: Șerban Pavlu
Black: Richard Bovnoczki
REGIE: Andrei și Andreea Grosu
SCENOGRAFIE: Vladimir Turturică
LIGHT DESIGN: Vladimir Turturică, Andrei și Andreea Grosu
Durata spectacolului: 1 h 35 min (cu pauză)
În paralel cu spectacolele de pe scena Casei de Cultură, în fiecare seară vor avea loc reprezentaţii ale unor spectacole independente sau producţii U.N.A.T.C., deschise comunităţii.
Menajeria de sticlă, de Tennessee Williams
Traducerea: Ilinca Hărnuț
POINT & ProDrama, București
Menajeria de sticlă este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă. Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar, în acelaşi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim”.
Totul este amintire.
Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit, s-ar schimba cursul lucrurilor? În ce măsură ne putem controla amintirile? Ce s-a întâmplat cu adevarat? Care este unghiul cel mai potrivit din care să priveşti cât să poţi merge mai departe?
Ce te obsedează? Cine te urmăreşte? Ce ascunzi? Eşti treaz?
“Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte.” - C.G. Jung
Tu unde alegi să fii?
DISTRIBUȚIE:
Tom: Emil Măndănac
Amanda: Ilinca Hărnuţ
Laura: Cătălina Moga
Jim: Mihai Smarandache
REGIE: Alexandra Penciuc
SCENOGRAFIE: Tudor Prodan
LIGHT DESIGN: Bogdan Gheorghiu
SOUND DESIGN: Alexandra Penciuc, Tudor Prodan
AFIȘ: Tudor Prodan
Durata spectacolului: 1h 30min
LUNGS, de Duncan Macmillan
Traducerea: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu
O producție VANNER COLLECTIVE, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours
Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr îşi dorește un copil. Dacă se gândesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru.
”Aş putea zbura până la New York şi înapoi zilnic timp de șapte ani şi tot n-aş lăsa o amprentă de carbon la fel de mare ca atunci când aş avea un copil. 10 000 de tone de CO2. Cât greutatea turnului Eiffel. E ca şi cum aş naşte turnul Eiffel.”
Care dintre acestea va supravieţui – planeta sau relaţia?
DISTRIBUȚIE:
EA: Denisa Nicolae
EL: Liviu Romanescu
REGIE: Nicolae Constantin Tănase
SCENOGRAFIE: Adeline Andreea Bădescu
Durata spectacolului: 1h 30 min
30+, după Beautiful bodies, de Laura Shaine Cunningham
Traducerea: Ilinca Hărnuț, Alexandru Bogdan
Godot Cafe-Teatru, București
Ne trăim viețile cu viteză. Cu acest spectacol nu vrem să condamnăm viteza, ci să o legalizăm și să îi găsim doza de umor. Un copil poate fi considerat o greșeală în timp ce treci cu 200 km/h prin viață? Șase prietene, ajunse la vârsta „critică” de 30 de ani, încearcă într-o noapte să răspundă la această întrebare. Nu este un spectacol didactic, nu ne-am propus să găsim un răspuns, așadar în noaptea cu pricina o să fie multă distracție, certuri, împăcări, confesiuni și mai ales un tort! 30 + înseamnă că viața e frumoasă așa cum e ea: în viteză și cu multe greșeli pe care le facem și cu care trebuie să trăim până la capăt. Pentru că greșelile noastre ne duc mai departe. 30 e doar începutul!
DISTRIBUȚIE:
Jessie: Corina Moise
Nina: Ana Covalciuc
Lisbeth: Ioana Anastasia Anton
Martha: Florina Gleznea
Sue Carol: Dana Rogoz
Claire: Andreea Mateiu
DIRECȚIE DE SCENĂ: Alexandru Bogdan
Durata spectacolului: 1 h 45 min
Fata din curcubeu, de Lia Bugnar
Lia Bugnar, București
Un one woman show. O femeie a străzii își spune povestea celor care trec pe lângă ea fără să o asculte. "Curcubeu" este un cinematograf în care această femeie își duce clienții, fiind prea săracă pentru a închiria o cameră la hotel. Povestea vieții ei pe care pare să o spună iar și iar, deși nimeni nu are răgazul să o asculte, este surprinzătoare, întreruptă de cântece pe care tot ea le cântă și plină de referințe cinematografice dobândite involuntar în timp ce practică cea mai veche meserie din lume. Calitatea spectacolului stă în simplitate, frumusețea poveștilor și capacitatea actriței de a trece cu ușurință de la comedie la dramă și înapoi, într-un du-te vino emoțional absolut cathartic pentru spectator.
DISTRIBUȚIE:
Fata din curcubeu: Ilona Brezoianu
REGIE: Lia Bugnar
SCENOGRAFIE: Lia Bugnar
LIGHT DESIGN: Lia Bugnar
Durata: 1h 15 min
Maskar [între], de Mihaela Michailov
Asociațiile ADO, URBANIUM și TETA
Câte fețe are bau-baul copilăriei tale? Ce culoare avea „răul cel mai rău” atunci când erai mic?
Ce-i aia rudar? Ia zi, știi? Ce-i aia maskar?
Mama ta are fustă lungă, lungă? Tatăl tău fură găini? Bunica ta face vrăji? Tu locuiești în casă din chirpici? Ai 7 frați?
O poveste despre cine-a fost rob și cine-a fost stăpân, despre cuvinte-stereotipuri și clișee discriminatorii care ne ațipesc conștiința, despre violențe și abuzuri repetate, despre orașe care și-au pierdut identitatea, despre fabrici și combinate care-au devenit o amintire, despre pierderea oricărui contact cu familiile plecate la muncă în străinătate, despre degradarea unor meserii pe cale de dispariție, despre supraviețuirea în condiții limită.
Spectacol realizat în cadrul proiectului ”Intervenții socio-artistice pentru capacitarea comunității rome și pentru încurajarea dialogului comunitar intercultural (ART_ROM)” finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României (eeagrants.org). Site-ul proiectului e www.maskar.ro
DISTRIBUȚIE:
Viorel Cojanu
Katia Pascariu
REGIE: Radu Apostol
SCENOGRAFIE: Arh. Gabi Albu
VIDEO: Elena S. Găgeanu
LIGHT DESIGN: Radu Apostol
MUZICĂ: Jak Neumann
Durata: 1h 30 min
(r. Nicolae Constantin Tănase, 2015, România)
Lumea e a mea, o dramă despre generația 2000, aduce în prim-plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta, din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține.
Lumea e a mea este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.
Filmul a primit premiul pentru Cel mai bun film de debut (lungmetraj) în cadrul premiilor GOPO, iar Ana Maria Guran premiul Tânără speranță. În 2015, Lumea e a mea a luat premiul pentru debut în cadrul TIFF și trofeul ANONIMUL la Festivalul Internațional de Film ANONIMUL.
DISTRIBUȚIE:
Ana Maria Guran
Dan Rădulescu
Iulia Ciochină
Florin Hrițcu
Oana Rusu
Ana Vatamanu
REGIE: Nicolae Constantin Tănase
IMAGINE: Daniel Kosuth
MONTAJ: Ion Tănase
La proiecția filmului din cadrul festivalului vor fi prezenți Nicolae Constantin Tănase și Ana Maria Guran.
*Film nerecomandat sub 15 ani.
(r. Cristian Mungiu, 2016, România)
Bacalaureat, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.
În 2016 se întoarce de la Cannes cu premiul pentru Cel mai bun regizor.
Tot în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, Cristian Mungiu a primit Palme d’Or-ul pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni, 2 zile și a intrat în competiție cu După dealuri în 2012.
DISTRIBUȚIE:
Vlad Ivanov
Adrian Titieni
Maria Drăguș
Gheorghe Ifrim
Lia Bugan
Rareș Andrici
Lucian Ifrim
REGIE: Cristian Mungiu
IMAGINE: Tudor Vladimir Panduru
MONTAJ: Mircea Olteanu
La proiecția filmului din cadrul festivalului vor fi prezenți Adrian Titieni și Rareș Andrici.
*Acordul părinților pentru copiii sub 12 ani.
Masterclass-urile sunt concepute pe formatul unui dialog relaxat între invitaţi şi public, respectând principiul educației de tip alternativ. Scopul lor este de a aduce în faţa celor peste 200 de tineri prezenţi la festival profesionişti din domeniul artistic, pentru a împărtăşi perspective şi idei, pentru a dezbate împreună şi a crea un proces de „învăţare” simetric bilateral.
Cele patru masterclass-uri de anul acesta îi vor avea ca invitați pe Mimi Brănescu, Dragoș Bucur, Teodor Corban și Gianina Cărbunariu.
Discuțiile vor fi moderate de Cătălin Ștefănescu.
MIMI BRĂNESCU
Mimi Brănescu, absolvent al U.N.A.T.C. I.L Caragiale, este actor și dramaturg. A scris numeroase piese cum ar fi Acasă la tata, Bigudiuri, Dumnezeul de a doua zi, Flori, fete, filme sau băieți, puse ulterior în scenă la teatre precum Teatrul de Comedie din București, Teatrul ACT sau Teatrul Nottara. Pe lângă piese de teatru, Mimi Brănescu a scris scenariile lungmetrajului Acasă la tata (r. Andrei Cohn, 2015) și serialului de televiziune Las Fierbinți (r. Dragoș Buliga, Constantin Popescu, 2012). Pentru rolul Sorin Penescu din lungmetrajul Boogie (r. Radu Muntean, 2008) actorul a primit premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar scenariul filmului Acasă la tata i-a adus artistului o nominalizare pentru cel mai bun scenariu la Gopo anul acesta. A făcut parte din distribuția filmelor Marți, după Crăciun (r. Radu Muntean, 2010), Tatăl fantomă (r. Lucian Georgescu, 2011), Carmen (r. Doru Nițescu, 2013) și Sieranevada (r. Cristi Puiu, 2016)
DRAGOȘ BUCUR
Premiat doi ani la rând (2009 și 2010) cu premiul Gopo pentru cel mai bun actor, Dragoș și-a început cariera cu rolurile din Marfa și banii (r. Cristi Puiu, 2001) și Furia (r. Radu Muntean, 2002) pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaștilor. În anii următori, Dragoș Bucur a mai jucat în lungmetrajele lui Radu Muntean Hârtia va fi albastră (2006) și Boogie (2008).
În 2009, Bucur a încheiat filmările la The Way Back (r. Peter Weir), film ce îi avea în distribuție pe Colin Farrell si Ed Harris și la lungmetrajul Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu). În 2010, Dragoș Bucur a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Ultimele sale proiecte cinematografice sunt: Alt Love Building (r. Iulia Rugină, 2015), Două lozuri (r. Paul Negoescu, 2016) și Câini (r. Bogdan Mirică, 2016).
TEODOR CORBAN
A absolvit U.N.A.T.C. I.L Caragiale, iar în prezent este angajat la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași. Printre spectacolele la care actorul a colaborat pe scena teatrului din Iași amintim: Iașii în carnival (r. Alexandru Dabija, 2012), O scrisoare pierdută, (r. Mircea Cornişteanu, 2015) și Cafeneaua (r. Silviu Purcărete, 2016). Artistul a regizat spectacolul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte în anul 2010. A făcut parte din distribuția a numeroase lungmetraje românești precum A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu, 2006), După dealuri (r. Cristian Mungiu, 2012) și Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, 2015). Teodor Corban a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Costandin din filmul Aferim! (r. Radu Jude, 2015) și a fost nominalizat la Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru acelaşi rol.
GIANINA CĂRBUNARIU
Gianina Cărbunariu este dramaturg și regizor și a absolvit facultatea de regie din cadrul U.N.A.T.C. I.L Caragiale. Spectacole recente: Oameni obișnuiți (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, 2016), De Vînzare/For Sale (co-producție Teatrul Odeon din București și a Teatrul de Stat din Hamburg, 2014), Solitaritate (co-producție a Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Teatrul Național Bruxelles și Festivalul Avignon, prezentat în selecția oficială a Festivalului Avignon;Tipografic Majuscul, co-producție Asociația dramAcum și Festivalul Divadelna Nitra 2013). A colaborat cu teatre precum Royal Court, Schaubuhne, Kammerspiele.
Spectacole și texte prezentate în festivaluri internaționale: Avignon (2016 – Tigern producție Jupither Jossephson Company din Stockholm, 2014 – Solitaritate, TNRS Sibiu), Wiener Festwochen, TransAmeriques Montreal, LIFT Londra, Bienala New Plays from Europe Wiesbaden, New Drama Moscova etc.
O seară dedicată poveștilor de succes! Personalități din lumea business, arhitecți reputați, muzicieni de renume, psihologi sau oameni de branding vin la Alexandria să le împărtășească participanților istoriile lor profesionale.
Conceptul evenimentului este construit în jurul ideii de mentorat și este inspirat de discursurile TED.
Roxana Marin
Roxana Marin este profesoară de cultură și civilizație engleză la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, din București. Antrenor de public speaking și debate, organizator comunitar, consultant pentru echitate în educație și, printre altele, unul dintre fondatorii CARE – Centrul pentru Acțiune și Responsabilitate în Educație. Roxana are multe titulaturi, dar niciuna nu-i surprinde personalitatea întru totul. Și dacă trebuie să se prezinte, sună cam așa: „Da, sunt Roxana Marin, sunt profa de la Coșbuc și am venit aici să vă convertesc la o religie, religia mea. Se numește grassroots education. E o religie care duce fix în paradis. Dacă vrei să fii educator grassroots înseamnă să nu fii prof, înseamnă că vrei să îi sprijini pe cei din jurul tău, necondiționat, să se dezvolte, să fie fericiți, să ajungă unde vor ei, așa cum vor ei, pentru că vor ei.”
Adrian Ghenie
Adrian Ghenie a studiat la Universitatea de Arte din Cluj-Napoca și a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, Galeria Plan B. Alături de galeria sa, a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spațiu expozițional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate. În 2015, Adrian Ghenie a reprezentat România la Bienala de la Veneția cu expoziția Darwin's Room. A avut expoziții dedicate în numeroase muzee în toată lumea cum ar fi Museum of Contemporary Art Denver (2012–2013); Stedelijk Museum voor Actuele Kuns (S.M.A.K.), Ghent (2010–2011) și Muzeul Naţional de Artă Contemporană București (2009–2010). O serie de lucrări ale artistului au fost expuse în muzee și galerii celebre precum Palazzo Grassi, François Pinault Foundation, Tate Liverpool, Prague Biennial, San Francisco Museum of Modern Art și Fondazione Palazzo Strozzi.
Florin Lăzărescu
Florin Lăzărescu (n. 1974), prozator şi scenarist ieșean. Cărți publicate la Polirom: Ce se ştie despre ursul panda (roman, 2003), Trimisul nostru special (roman, 2005), Lampa cu căciulă (povestiri, 2009), Amorţire (roman, 2013), Întâmplări și personaje (povestiri, 2015). Traducere și publicare în 10 limbi străine.
A susținut lecturi publice în orașe precum Berlin, Paris, Lille, Leipzig, Viena, Basel, Luxemburg, Liubliana, Budapesta, Zagreb, Moscova, New Orleans, Split, Seattle.
Coscenarist: Lampa cu căciulă (2006, regia Radu Jude, câştigător Sundance Festival, cel mai bun scurtmetraj), serialul TV Animat Planet Show, 8 sezoane, Antena 1, O umbră de nor… (2014, regia Radu Jude; premieră la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs), Aferim! (2015, regia Radu Jude; Ursul de Argint la Berlinale, pentru cea mai bună regie; nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scenariu din 2015; premiul Gopo pentru cel mai bun scenariu, 2016).
Ideo Ideis nu ar fi fost fără Alexandria, iar Alexandria nu s-ar fi umplut poate de atât spirit tânăr dacă nu ar fi fost Ideo Ideis. Născut din nevoi reale, răspunzând unui context, festivalul a reușit să aducă împreună, în același loc, importanți artiști și oameni de cultură, liceeni explozivi și dinamici din întreaga țară, pasionați de teatru, și, nu în ultimul rând, membrii unei comunități curioase în ceea ce privește cultura.
În ultimii patru ani, festivalul Ideo Ideis a simțit nevoia să se apropie de tinerii din Alexandria, invitând în comunitate o serie de evenimente și demarând o serie de inițiative (spectacole pentru copii și de stradă, ateliere de dezvoltare personală și art-terapie, proiecții de filme) menite să pună bazele unei educații de tip artistic într-un oraș în care arta ajunge în mod normal foarte greu.
Celebrăm în fiecare august victoria de a fi putut continua acest festival.
ART&PLAY este o secțiune compusă din activități dedicate atât copiilor, cât și părinților și bunicilor alexăndreni.
Activități:
Activitățile desfășurate în cadrul atelierelor vizează dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare ale copiilor, stimularea creativității și a spontaneității, ajutându-i pe copii să ai aibă mai multă încredere în ei înșiși și să se integreze mai bine în grupuri.
Traineri:
- Adela Mustățea (consilier psihologic)
- Iulia Bardar (consilier psihologic)
Atelierul de consiliere parentală se adresează tinerilor părinți din Alexandria, interesați de explorarea și dezvoltarea relației cu ei înșiși și cu propriul copil.
Atelierul aduce în discuție situații concrete de viață, ajutându-i pe participanți să identifice cele mai potrivite soluții pentru problemele recurente ale vieții de părinte.
Traineri:
- Adela Mustățea (consilier psihologic)
- Silvia Guță (consilier psihologic)
Cum se face un film? Câte stiluri de filme există? De ce ne emoționează o imagine?
Acestea sunt doar câteva din întrebările de la care pornește atelierul de cinema și la care se va căuta un răspuns împreună cu tinerii participanți. În cadrul atelierului participanții vor fi încurajați să-și exprime opiniile și să povestească despre filme sau orice alt produs audiovizual (videoclipuri, clipuri de pe internet etc) care îi pasionează.
Trainer: Gabriela Filippi (critic de cinema)
„Iresponsabili", „leneși" sau „plini de hormoni care au luat-o razna" sunt câteva dintre etichetările folosite pentru a descrie adolescenții și care ne sabotează demersul de a-i înțelege și sprijini pe copii când trec prin această etapă minunată, dar plină de provocări a vieții lor. Plecând de la cele mai noi descoperiri din domeniul neuroștiințelor, vom descoperi câteva strategii utile pentru toți cei ce interacționeaza cu adolescenții.
Trainer: Cristina Petrescu-Ghenea, Medic specialist Psihiatria Copilului și Adolescentului, Psihoterapeut de cuplu și familie, Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP)
FAMOUS ART este o companie de teatru gestual, acrobație și jonglerie care aduce publicului, pe cele mai inedite și neconvenționale scene, spectacole aflate la granița dintre real și imaginar.
REGATUL, un spectacol de foc cum rar întâlnești în România, este acel spectacol de fachirism plin de efecte speciale mixate și prezentate prin artele jongleriei și a firului narativ gotic reprezentat prin teatru-dans. Latura teatrală, greu de găsit la alte spectacole de fachiri, este cea care a făcut ca acesta să merite titlul de cel mai bun spectacol de foc din România, măsurat în aprecierile publicului, prin aplauze. În special pentru profesionalismul observat în tot ceea ce înseamnă costume, machiaj, coregrafie, fir narativ, prestanță și imagine.
REVERENCE o fuziune a două ere ce împreună conturează personaje venite din trecut, gata să cuprindă întreaga atmosferă de valuri invizibile de eleganță, umplând spațiul cu grandoarea lor printr-un dans lin pe catalige.
BUFONII REGALI reprezintă practic imaginea companiei, înlocuiesc cu brio clovnii și sunt mult mai dinamici, plini de șarm și foarte populari. Au un AS în mânecă, care atrage atenția celor mici cât deopotrivă și celor mari, prin spectacolul de acrobație și plastică corporală, echilibristică pe monociclu și jonglerie.
LIGHTWALKERS: Un trio fabulos, ce inspiră prin delicatețe și imagine. Personajele au ținute create din material fin și sunt accesorizate cu leduri multicolore, astfel vor crea un spectru magnific de lumini, ce poartă privitorul într-o lume a magiei și basmelor.
PĂPUȘI URIAȘE: Atingând înălțimi de aproximativ 4 metri și având o coloristică destinată special pentru a reda copilăria în adevăratul sens al cuvântului, păpușile au darul de a lăsa în urma lor publicul cu priviri pline de farmec și fețe înseninate.
NIGHTINGALE: Un spectacol ce sfidează legile fizicii și aduce în prim plan o imagine teatrală de excepție, „Nightingale”, acrobat cage bird. O făptură ce se unduiește grație aptitudinilor contorsioniste, creând imaginea unei păsări în colivie.
Urma este o formație românească de rock alternativ din Cluj-Napoca, România, care a susținut numeroase concerte live în țări precum Ungaria, Franța, Germania, Marea Britanie sau Elveția și a scos până în prezent trei albume: Nomad Rhymes (2004), Anger as a Gift (2005), Trend Off (2007).
ArgEnTango reprezintă modalitatea a cinci artiști de a transmite publicului român, în cel mai autentic mod cu putință, muzica lui Astor Piazzolla. Artiştilor argentinieni Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) şi Omar Massa (bandoneon) li s-a alăturat violoncelistul Răzvan Suma şi violonistul Rafael Butaru. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Mariano Castro.
Grupul Fanfara Transilvania se numără printre puținele trupele care au concertat în deschiderea concertelor din România ale renumitului Goran Bregovic.
Prin instrumente lor de alamă, muzicieni însuflețesc mulțimea - sunetele instrumentelor creând o energie debordantă.
Copiii 404 |Pavel Loparev, Askold Kurov |Rusia | 2014 | 76 min
În 2013, Rusia a abordat legea împotriva „promovării homosexualității” către tineri. Tinerii LGBT au devenit astfel o ”eroare de sistem”, iar hărțuirea lor a devenit o practică încurajată. Siteul ”Copiii 404” a fost înființat de Elena Klimova ca o platformă pentru tinerii care sunt victimele unor atacuri din cauza orientării sexuale.
One World Romania la Școală este programul educațional derulat în liceele din țară, care propune o abordare diferită a problematicii drepturilor omului și istoriei recente, prin filme documentare urmate de discuții și diferite activități.
Elevii de liceu pot organiza Cluburi de film documentar, cu susținere din partea echipei One World Romania la Școală. Cei interesați au la dispoziție o videotecă de filme documentare, însoțite de informații suplimentare și activități adaptate subiectului.
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa și Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, Caravana TIFF este un proiect cultural sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.
Program:
Joi, 11 august - CÂINI/DOGS (r. Bogdan Mirică, România, 2015, 107’)
Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat de provincie pentru a vinde pământul moştenit de la bunicul său decedat. Aici Roman are parte de o serie de întâmplări ciudate, totul culminând cu descoperirea că bunicul său a fost un gangster local. Pentru a vinde pământul, Roman trebuie să-i înfrunte pe aghiotanţii bunicului, conduşi acum de Samir, un tătar afabil şi carismatic. În acelaşi timp, Hogas, poliţistul local, investighează găsirea unui picior tăiat, dar ce îşi doreşte poliţistul cu disperare este răzbunarea pe Samir, duşmanul său de moarte.
Vineri, 12 august - FRAGMENTAR/REMAINDER (r. Omer Fast, Marea Britanie, Germania, 2015, 103’)
Bazat pe romanul-cult al lui Tom McCarthy, filmul are în centrul atenţiei un tânăr care încearcă să-şi reconstruiască trecutul din amintiri fragmentate. Eforturile sale obsesive sunt finanţate de o imensă despăgubire primită în urma unui accident pe care nu şi-l aminteşte. Cert este că nici el şi nici prietenii săi nu pot anticipa extremele la care va ajunge pentru a-şi îndeplini misiunea.
Sâmbătă, 13 august - FIUL LUI SAUL/SAUL FIA (r. László Nemes, Ungaria, 2015, 107’)
Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Auslander este un membru maghiar al Sonderkommando, grupul de deţinuţi evrei izolaţi de restul lagărului şi forţaţi să-i ajute pe nazişti la buna funcţionare a maşinăriei de exterminare în masă. În timp ce lucrează la unul din crematorii, Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. În timp ce alţi deţinuţi pregătesc o evadare, Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să salveze trupul de flăcări, să găsească un rabin care să-i recite rugăciunea de înmormântare şi să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite.
În curand
Fii unul din sponsorii Ideo Ideis:
vreau să devin sponsor
Fii unul din partenerii Ideo Ideis:
vreau să devin partener
Fii unul din partenerii media Ideo Ideis:
contactează-ne
© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor