Ideo Ideis, ediția a X-a

1-9 august 2015, Alexandria

«   înapoi la arhiva
atelierele de teatru tânăr.

Pe parcursul primelor patru zile de festival, membrii trupelor aplicante şi tinerii care aleg să se înscrie individual (indiferent dacă sunt din Alexandria sau din oricare alt oraş din România), iau parte la atelierele de teatru tânăr Ideo Ideis, ateliere coordonate de tineri actori şi regizori. Se lucrează, în funcţie de nivelul fiecărui grup, de la exerciţii specifice anului I actorie (jocuri de autocunoaştere, de echipă), la improvizaţie şi lucru pe personaj.

Traineri


 • Ada Galeș
 • Alexandra Fasolă
 • Alexandru Bogdan
 • Alin State
 • Ana Covalciuc
 • Bogdan Nechifor
 • Corina Moise
 • Denisa Nicolae
 • George Costea
 • Iulia Samson
 • Mihai Prejban
 • Sabina Brândușe
 • Sânziana Tarța
 • Sorina Ștefănescu
 • Vlad Pavel
 • Vlad Purdel

ateliere măiestrie.

 

Cuvintele cheie ale acestui atelier sunt: mişcare şi conştientizare. Pe parcursul celor patru zile de lucru cu un coregraf profesionist, participanții fac exerciţii de observație și conștientizare a unor fenomene cu care aparent  toți suntem familiarizați: respirație, prezența unui corp într-un spațiu, echilibru și dezechilibru, dans etc.

Atelierul acordă un interes deosebit dinamicii de grup, relaţiilor care se leagă între mişcările mai multor corpuri, încercând totodată să chestioneze modul în care comunicăm prin gesturi şi mişcări.


Vava Ştefănescu

Vava Ştefănescu este dansator, coregraf, regizor şi profesor. În 1994, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică - secţia Coregrafie. În 2004, a fost bursier al Guvernului Francez pentru master în management cultural Cooperare artistică internaţională - Universitatea Paris 8. Din 2006 este director artistic al Centrului Naţional al Dansului, Bucureşti. Este creatoarea a peste 30 de lucrări (spectacole de dans contemporan şi creaţii coregrafice pentru spectacole de teatru şi film). Printre cele mai recente proiecte ale sale se numără: ”Swing” (2013, TNC), ”Occupy Vava - instalație performativă” (2012, TNC).

 

Mihaela Zamfirescu

Mihaela Zamfirescu este doctorand în Istoria teatrului universal, Istoria artei coregrafice, Spectacologie contemporană, Estetică, Noțiuni de filozofie, Expresia cuvântului prin mișcare în spectacolul contemporan. În 1999, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția Coregrafie. Din 2002 este Lector Universitar în cadrul aceleiași Universități, secția Coregrafie, iar din 1996 expert consultant al Școlii de Artă București. A realizat mișcarea scenică a unor spectacole semnate de Gelu Colceag, Claudiu Goga, Valeria Sitaru și Cătălina Buzoianu. Printre spectacolele proprii de dans se numără ”Urban Stuff” - 2011, ”Metamorphosis” - 2006, ”Clandestin” - 2005, ”Iluzii de hârtie” - 1999.

 

Carmen Coțofană

Carmen Coțofană a absolvit Liceul de Coregrafie “Octavian Stroia” – Cluj-Napoca şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică «I. L. Caragiale»– Bucureşti, secţia Coregrafie. A participat la workshop-uri cu coregrafi importanţi precum: Pal Frenak, Karine Saporta, Donna Uchizono, Mark Tompkins, Carol Brawn, David Zambrano, Vera Mantero, şi a colaborat ca interpret cu coregrafii: Sorana Badea, Mihai Mihalcea, Valentina de Piante, Charles Lineham, Florin Fieroiu, Ioana Macarie, Cătălina Gubandru. A colaborat la realizarea coregrafiei unor piese de teatru regizate de: Gianina Cărbunariu, Andreea Vălean, Alexandru Dabija, Radu Nica. Dintre piesele proprii menţionăm: „Fiinţe ale mîinilor”, „Take Five”, „Free Mesh”, „Recycle me”; co-autor al piesei “First steps”, alături de Mihaela Dancs, ce a avut premiera în Explore Dance Festival 2009.

 

Mihai Mihalcea

Mihai Mihalcea (Farid Fairuz) a avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu.

Între 2006-2013 a fost director al Centrului Național al Dansului din București. A fost artist în rezidență la Hebble Theatre Berlin, Centrul Național al Dansului Paris, Tanzquartier Wien, Centre Choregraphique National de Franche-Comte a Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin - Centre dramatique regional, Colmar.

A dansat și a creat spectacole și lucrări coregrafice prezentate în: Franța, Germania, Italia, Ungaria, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ucraina, Portugalia, Polonia, Olanda, Belgia, Elveția, Slovenia. În 2013-2014 a fost bursier al Academiei de Arte din Berlin.

 

Atelierul este structurat sub forma unui dialog deschis între participanţi şi coordonator, în care dimensiunea practică trece în prim plan. Atelierul nu presupune creaţie dramaturgică în sensul clasic, fiind  centrat mai degrabă pe modalităţile prin care fiecare participant poate deveni un mai bun observator al realității din jurul său și poate descoperi cum se pot transfera experienţele sale de zi cu zi într-un text dramatic.


Mihaela Michailov

Mihaela Michailov este dramaturg şi critic de artele spectacolului. Publică articole în cele mai importante reviste culturale din România.

A câștigat Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2006, „Complexul România”, montată la Teatrul Naţional din Bucureşti.

În octombrie 2008 a avut loc, la Teatrul Foarte Mic, premiera spectacolului „Interzis sub 18 ani”, pe textul Mihaelei Michailov, în regia Ioanei Păun. În martie 2009, Alexandra Bandea i-a pus în scenă la Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara textul „Cum traversează Barbie criza mondială”.

Din octombrie 2008 este selecţioner unic al Festivalului Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara. În aprilie 2009, a fost invitată de Teatrul Lark din New York şi de Institutul Cultural Român din New York pentru o lectură a textului său, „Mi-e frică”, şi pentru o dezbatere despre noua dramaturgie.

În iulie 2009 - rezidenţă de dramaturgie la Royal Court Theatre, Londra. Cele mai recente proiecte ale sale sunt: “Capete Înfierbântate”, “Sub pămînt. Valea Jiului 2012” și “Copii răi”.

 

Bogdan Georgescu

Este iniţiatorul tangaProject şi membru fondator Ofensiva Generozității, doctorand la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L, Caragiale” București.

Bursier Soros - UEP 2004, bursier Cornerstone Theatre Company Institute 2005, Arts Link Fellow 2011. Alături de iniţiativa Ofensiva Generozităţii şi tangaProject, lucrează ca artist, facilitator şi manager de proiect în procese creative bazate pe colaborarea dintre comunitate şi artistii implicați, pentru proiecte de Artă Activă precum ”Harta sensibilă”, ”RahovaNonstop”, ”Construieşte-ţi comunitatea!”, ”Evacuarea Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara”, ”Turneu la ţară”, ”Casa Poporului” – proiect de artă activă și teatru comunitar în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, ”Kickstart Limanu”, ”ROGVAIV”, ”Teatrul Nescris din Șanț ”- prima formă de teatru comunitar din România. Piese și scenarii de teatru: ”ROGVAIV”, ”România! Te pup”, ”I am special”, ”Casa Poporului”, ”XXXCartoons”, ”Rape”, ”DW-3D text”, ”Mina”, ”Ketchup”.

Acest atelier își propune în primul rând să evalueze și să chestioneze înţelegerea noastră asupra spațiilor care ne înconjorară, în care trăim, lucrăm sau pe care le creăm noi înșine. Delimitarea spaţiului, a formelor din jurul nostru și a felului în care alăturarea, gruparea sau contopirea lor poate da naştere altor forme, constituie alte obiective ale atelierului. 


Adrian Damian

După absolvirea Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj Napoca și-a continuat studiile la U.N.A.T.C. București, terminând scenografia în 2010. În prezent este student doctorand la aceeași Universitate cu tema de cercetare Efecte speciale, aplicații sceno-tehnice și obiecte inteligente. A semnat până în prezent peste treizeci de scenografii în teatre importante din România cum ar fi Craiova, Cluj, Iași, Timișoara, Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Sibiu etc., colaborând cu importanți regizori precum Roberto Bacci, Alexander Hausvater, Cătălina Buzoianu, Ada Lupu etc. Un loc aparte în cariera sa îl reprezintă colaborarea cu regizorul Mihai Măniuțiu alături de care a realizat 17 spectacole dintre care "Viața e vis" la Teatrul Național din Timișoara, spectacol nominalizat în 2013 de senatul UNITER pentru cea mai bună scenografie a anului sau "Domnul Swedenborg vrea să viseze" la Teatrul Național din Iași, spectacol laureat cu premiul "Cel mai bun spectacol" la Festivalul de Teatru de la Oradea.

În 2014, a colaborat cu regizorul Robert Wilson ca scenograf asociat pentru spectacolul "Rinocerii" la Teatrul Național din Craiova.

Toată lumea are ureche muzicală! Dacă nu credeţi în valoarea de adevăr a acestei afirmaţii, cele patru zile de lucru cu experții Ideo Ideis vă vor demonstra cu siguranţă contrariul. Veţi descoperi ritmuri create din sunete aparent insesizabile, veţi înţelege cum se formează ele şi cum puteţi, la rândul vostru, să creaţi… muzică.


Raul Kusak

Raul Kusak Pianist și keyboarder, compozitor, producător muzical și aranjor al multor proiecte muzicale - semnate Nicu Alifantis, Tudor Chirilă, Ștefan Bănică, Alina Manole, precum și proiecte personale jazz/blues în colaborare cu muzicieni ca Vali SirBlues Răcilă, Adrian Naidin, A.G. Weinberger, Vlaicu Golcea. Participă împreună cu Electric Brother la Red Bull Music Academy 2014 în cadrul unui eveniment organizat la Biserica Anglicană din București. Co-autor al coloanei sonore a filmului ”Charlie Countryman”, producție 2013, în regia lui Fredrik Bond, cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen. Semnează muzica piesei de teatru ”Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Șerban, piesă ce va avea premiera în prima parte a lunii octombrie la teatrul Bulandra.

 

AFO - Voce

Născut și crescut în Constanța sub numele de Emilian, câștigător al concursurilor de Battle MC din București (rime pe loc), activează ca artist independent și afiliat Subcarpați cu numele de AFO aka Emil Teleagă. A susținut ateliere muzicale în cadrul "Școala Altfel" cu copiii din liceul Sf. Pantelimon din București, pe teme muzicale și de improvizație. Are la activ și materiale muzicale editate și publicate cu nume din Underground. Se remarcă prin spontaneitate și stilul spectaculos de a susține concerte.

Este pasionat de Freestyle (improvizație) și susține spectacole de improvizație muzicală împreună cu Biggie Iordache (chitară), Cretzu (tobe) și Dan Basu (visuals / 3D mapping) sub numele de Freestyle Show.

 

Dan Alexandru aka Cretzu – Tobe

Născut în Brașov, pasionat de muzică încă din copilărie a studiat pianul și percuția la liceul de artă  din Brașov. S-a perfecționat în domeniul instrumentelor de percuție la București fiind masterand al Universitații Naționale de Muzică. A colaborat cu orchestre din București, dar și cu trupe și alți artiști cum ar fi: Fusion Core, Aria Urbană, Highlight Kenosis, Lazy I.

În 2013, s-a alăturat profesorului dr.Cătălin Crețu din cadrul UNMB (Centrul Electroacustic și Multimedia) și împreună formează ansamblul Opus Art. În prezent  colaborează cu AFO, Big Blunt, Controllar (Olanda) și Noir Industries.

 

Asociația Kalelarga - Raluca, Alexei și Bogdan

Raluca Stratulat este doctor în muzică și are o experiență vastă atât ca practician în muzica clasică, cât și ca profesor. A colaborat cu filarmonici și orchestre din țară și din Europa, iar în paralel are o activitate constantă în mediul educațional. Este violonistă în proiectul Tomma Alistar (muzică electronică) inițiat de Alexei Țurcan.

Alexei Țurcan este fondator, interpret multi-instrumentist și compozitor în trupele Travka și Tomma Alistar. Colaborează cu Alexandrina Live Band și este inginer de sunet și producător la studioul IPT Recording din București.

Bogdan Gugu are un background de clarinetist în numeroase orchestre simfonice unde a activat ca angajat sau colaborator: Filarmonica Pitești, Orchestra Română de Tineret, Orchestra Națională Radio, Fonetic Quintet. În proiectul Tomma Alistar cântă la clarinet-bas și EWI (Electronic Wind Instrument).

Raluca, Alexei și Bogdan au înființat asociația culturală Kalelarga care are ca scop inovația și promovarea limbajului muzical în spații neconvenționale prin concerte educative și workshop-uri.

În fiecare an, Ideo Ideis aduce la Alexandria un artist vizual de renume care este invitat să coordoneze activitatea atelierului. Scopul acestui program este de a-i aduce pe participanți mai aproape de arta contemporană și de a-i ajuta să se exprime prin mijloace artistice cât mai diverse, de la fotografii, instalații, colaje la proiecții video. La finalul atelierului, lucrările rezultate sunt prezentate în cadrul unei expoziții deschise întregii comunități.


Vlad Petri 

Vlad Petri (n. 1979, Bistriţa) este regizor de film şi fotograf. După ce a absolvit Universitatea de  Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (2005, secţia “Imagine Film şi Televiziune”) a  lucrat ca director de fotografie şi fotograf în cadrul unor proiecte diverse, filmate în locaţii precum Afganistan, Siria, Tajikistan, Uzbekistan, Iordania, Armenia, Albania. A realizat mai multe filme de scurt metraj şi documentarul Revelion 2008 (lungmetraj, împreună cu Mădălina Roşca). A coordonat ateliere şi workshopuri de fotografie pentru o perioadă de 4 ani (începând din 2007), adresate unui public larg. Preocupările sale se axează pe investigarea realităţii imediate, personale, cât şi sondarea transformărilor sociale la care ia parte. Este masterand la Universitatea Freie din Berlin în Antropologie Vizuală şi Media (începând din 2012). Documentarul ”București, unde ești?” (2014), care a avut premiera la Rotterdam, este primul lui lungmetraj.

formare de formatori.

 

Mugur Ciumăgeanu 

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, psihoterapeut specialist și formator în psihoterapie cognitiv-comportamentală. În 2002, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara i-a acordat titlul de doctor în medicină pentru o lucrare în domeniul psihiatric.

Mugur Ciumăgeanu a activat în numeroase proiecte non-guvernamentale în câmpuri variate cum ar fi educația pentru sănătate, dezvoltarea rurală, facilitare comunitară, combaterea violenței domestice și dezvoltarea de servicii pentru grupuri defavorizate.

Din 2003, Mugur Ciumăgeanu este director de programe de formare la Asociația de Terapie Comportamentală și Cognitivă. Pe parcursul ultimilor ani și-a adus contribuția la îmbunătățirea suportului legislativ în favoarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală, a contribuit la formarea profesioniștilor din sistemul public psihiatric, precum și a viitorilor psihoterapeuți cognitiv-comportamentali.

 

Erwin Simsensohn 

Erwin Simsensohn a absolvit regie de teatru la UNATC în 2003 la clasa prof. Cătălina Buzoianu. A realizat mai multe spectacole printre care: “Născut vinovat” la Teatrul Luni din București, “Francesca a fost răpită” la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, “Yentl” și “În vizită la domnul Green” la Teatrul Evreiesc de Stat din București, “Steaua fără nume” la Teatrul Național din Târgu-Mureș. Pentru regia spectacolului “Yentl”, a fost nominalizat în anul 2013 la Premiile Uniter. În prezent montează spectacolul “Jocul de-a vacanța” la Teatrul Maria Filotti din Brăila, premiera urmând să aibă loc în luna septembrie.

Spectacole de teatru tânăr

În urma preselecţiei, pe scena de la Ideo Ideis joacă an de an nouă trupe de amatori, din toată  ţara și o trupă de teatru din Alexandria. Pe parcursul a trei zile participanţii prezintă în faţa mentorilor spectacolele cu care s-au înscris. 
trupe
participante

Începând cu ediţia 9, Ideo Ideis renunţă la secţiunea Competiţie, fiind un festival construit pe ideea de echipă şi pe principiul dezvoltării personale în relaţie cu ceilalţi. În urma preselecției, în această secțiune, numită acum Spectacole de teatru tânăr, intră an de an 9 trupe de teatru de liceeni din România și o a 10-a trupă locală, câștigătoarea festivalului pauza_de_teatru.

după John Cariani

PREZENTARE

Nimic nu e ceea ce pare în miticul și indepărtatul oraș Almost din Maine într-o noapte fără lună, senină și rece din mijlocul iernii. În timp ce luminile din nord plutesc pe cerul plin de stele, cetățenii din Almost se îndrăgostesc și se „dezîndrăgostesc” în cele mai neașteptate și, de cele mai multe ori, amuzante moduri. Genunchii se învinețesc. Inimile se rup. Dar vânătăile se vindecă și se refac – aproape – în acest minunat vis de iarnă.

 

DISTRIBUȚIE                     

PETE, STEVE - Cezar Costache

GINETTE, RHONDA - Anca Pop

EAST, BARBATUL - Gabriel Zaharia

JIMMY - Cosmin Maluspărteanu

GLORY, CHELNERIȚA, MARVALYN - Sandra Ducuță

SANDRINE, GAYLE, HOPE - Maria Muller

LENDALL, DAVE - Vlad Cazacu

 

REGIE: Andrei Gheorghe

de Elise Wilk 

PREZENTARE

Piesa vorbeşte despre 6 adolescenţi ce trăiesc într-un mic oraş muncitoresc, a căror viaţă se duce între şcoală, casă şi clubul în care îşi petrec nopţile. Trăind într-un mediu din care părinții lipsesc devin pradă ușoară viciilor, aceștia își fac realitatea mai suportabilă prin refugierea în propria lume paralelă.

Realitatea îl afectează cel mai tare pe Dani. Toate sentimentele și frustrările sale iau forma unei pisici verzi care ajunge să îl conducă într-o seară de sâmbătă în Clubul President, loc care este frecventat de Bianca împreuă cu prietenii ei. Cei doi se întâlnesc, iar întâmplarea face ca ea să poarte un tricou cu o pisică verde, fapt pentru care mai târziu  situația va lua o întorsătură iremediabilă. 

 

DISTRIBUȚIE:

DANI - Tulbure Bogdan

BIANCA - Dănilă Diana

BOOGIE - Sandulea Ioan-Laurențiu

FLORI - Pîrvulescu Anda

ROXANA - Dobrotă Miruna

ROBERT - Gorbenco Călin

 

REGIE: Anca Maria Băcanu

CONSULTANT ARTISTIC: Marius Cisar

după William Shakespeare, adaptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu

 

PREZENTARE

Hamlet la 17 ani este un adolescent educat, citit, cult și vrea să afle care este rolul său în Univers, îşi pune întrebări, presupune că a găsit răspunsuri, pentru ca mai apoi să îşi dea seama că nimic din ce a fost înainte nu mai contează. Trăiește la limita disperării și este ca orice alt adolescent care și-a pus intrebarea „A fi sau a nu fi?” din diferite motive.

Unui puşti de 17 ani îi poate fi tatăl ucis, iar mama lui se poate căsători după două luni cu unchiul lui. De asemenea, se poate să iubească, să fie îngrădit de sistem, să observe că este o unealtă a părinţilor şi a profesorilor săi. Se poate complota împotriva lui, deoarece este un spirit liber şi nobil, așa cum numai în adolescență poți afla, care poate pune în pericol un regat întreg cu „nebunia” lui. 

a little drop of HAMLET este un Hamlet al adolescenţilor, un spectacol care aduce oamenii mai aproape şi îl plasează pe Shakespeare într-un loc mai bun în mintea şi sufletul unui elev de liceu. Hamlet trebuie să devină un subiect pe care să îl poţi discuta cu colegii în pauza mare, pentru că nu este foarte diferit de noi, prin curajul său și puterea sa de asumare a unei sarcini nobile.

 

DISTRIBUȚIE

HAMLET - Florin Aioane

OFELIA - Emma Mateciuc

CLAUDIUS - Alexandru Afloarei

GERTRUDE - Alexandra Marinițu

POLONIUS - Raluca Viziteu

HORAȚIO - Gabriel Tizu

LAERT - Răzvan Wolf

ROSENCRANTZ - Andreea Lupu

GUILDERNSTERN - Lorin Buzilă

DOI COPII - Aida Boca și Bianca Ionescu

TRUPA DE TEATRU - Carina Cozminschi, Cezara Florescu, Iulia Ispas, Ana Rusu, Alexandru Andrian, Diana Bălăucă, Cristiana Boboc, Anamaria Codiță, Victor Drăghici, Eugenia Drobot, Alexandru Gorghe, Florin Ivancov, Mara Nistor, Robert Onofrei, Anamaria Țăranu

adaptare după Hristo Boicev

 

PREZENTARE

„40 de Sfinți” este un univers autonom în relație cu restul lumii; nu există reguli scrise, nu există o ordine zilnică, totul se întâmplă într-o simbioză confecționată din fixațiile fiecăruia. Este un spectacol despre dreptul de a alege și grija aproape primară pe care ne-o purtăm unii altora: dacă nu alegi cine te naști și cine ajungi să devii, atunci poți alege să te aventurezi alături de o mână de oameni într-o încercare de a vă ajuta reciproc să vă integrați într-un echilibru relativ stabil. Este cu și despre inimă, umor negru și joaca de-a normalitatea.

 

DISTRIBUȚIE

HACEO - Alexandru Ivănoiu

ILYA - Teodora Dincă

DOCTORUL - Irina Artenii

PEPA - Ștefana Micu

MATEI - Antonia Ruse

DAVID - Ștefan Iancu

KIRIL - Mădălina Stoica

ȘOFERUL - Ștefan Iancu

FETISOV - Răzvan Dumitru

Voicu Aanitei, Alexandru Catanoiu, Alexandru Beteringhe, Matei Arvunescu si Marcela Nistor au contribuit la realizarea spectacolului.

adaptare liberă după Ion Creangă

PREZENTARE

,,A fost odată ca niciodată un crai care avea trei fii. Şi craiul acela mai avea o soră –Împărăteasa verde- care aproape de bătrâneţe, căzând pe zăcare, a scris carte frăţâne-său să-i trimită grabnic pe cel mai vrednic dintre nepoţi, ca să-l lase împărat în locul său. Fratele la vremuri de nevoi s-arată! Craiul îndată ii chemă pe cei trei fii, dar fiii cei mari, socotiți ca fiind cei mai voinici, au dat greș ..."La plăcinte înainte, la război înapoi." Însă mezinul familiei avea şi el un vis: să devină împărat! Poate crede el că o să ajungă soarele cu picioarele, luna cu mâna şi prin nouri să caute cununa? Prinzând o fărâma de curaj a plecat repezit şi încăpăţânat să-şi împlinească visul.

Fecior de crai, vede-a-te-aș împărat!

 

DISTRIBUȚIE

 

Theodor Șoptelea

Sorina Băleanu

Paul Nistor

Ioana Nimigean

Codruț Andrici

Ionuț Siminiciuc

Ana Baciu 

Ștefan Cojocariu

Radu Ganea

Serban Movilă

Laur Hurjui

Monica Chirilă

Pintilie Ioana

Georgiana Loghin

Ioan Ifrim

Ștefana Feciuc

Ruxandra Helici

Mădălina Aconstantinesei

Caterina Radu

Serban Lzarovici

 

REGIE: Mirela Nistor

COLOANĂ SONORĂ: Alexandra Bardan

după David John Pope

 

PREZENTARE

In adolescenţă, tentaţia ”evadării” este cu atât mai puternică și mai interesantă. La această vârstă, evadarea nu are valoarea unei pierderi ,ci a unei regăsiri.

”HALLOWEEN” este povestea unei astfel de experienţe, în care o fată premiantă alege varianta plecării de acasă, departe de lucrurile previzibile şi conformiste impuse. Nici întâmplarea prin care trece ea, şi nici ziua în care se desfăşoară totul nu sunt deloc obişnuite.

 

DISTRIBUȚIE

 

LEXY - Alexandra „Susan” Oiște

JAKOB - Mihai Bercaru

VERONIKA „VERA” - Cristina „Kiki” Simion

BOB - Daniel Băloi 

LEO - Ion Gâlmă

CHRIS - Ana Petrovici

INNA - Ioana „Io” Tănasă

SORA MARY ROSE - Bianca „Bijoux” Zaharia

SORA TILLY - Iulia Olteanu

SORA TEODORA - Teodora Buciu

RAPA - Iustina Dinu

ARABELLA - Ana Dibu

NENEH - Maria „Dots” Mihăilescu

VIKTOR „VIK” - Andrei Furtună

MUTA - Gabriela Oprea

ORBU - Valentin Bitănescu

CURIERUL - Andrei Bercea

LORRY - Bianca Bălan

CORY - Ana Baba

 

REGIE: Ionuț Popescu

COSTUME: Gabriela Bobeș

scenariu colectiv după „Operele complete ale lui William Shakespeare (pe scurt) de Adam Long, Daniel Singer și Jess Borgeson

 

PREZENTARE

Încercând să găsim situații și contexte în care să plasăm personajele lui Shakespeare, am ajuns, treptat, să ne dăm seama că Timon din Atena, Nevestele vesele din Windsor, Regele Lear, Richard al III-lea, Furtuna sau Neguțătorul din Veneția pot fi subiecte pentru buletinul de știri de la ora 19, Romeo și Julieta - un spectacol de circ cu clowni, Vrăjitoarele din Macbeth - rock staruri, iar Lady Macbeth - divă ce-și cântă nebunia pe musical, Titus Andronicus - un ideal Chef Français, Othello – o trupă de hip hop underground, Hamlet poate fi Hamleta, o fată ce-și face veacul prin Denmark Dubstep Club și unde Dj-ul este ucigașul tatălui ei, iar meșterii din Visul unei nopți de vară, niște sufletiști ce joacă ,,pe această mare scena de nebuni”.

 

DISTRIBUȚIE

Adelina Hoban 

Alex Macavei 

Larisa Miskolczi 

Flavia Pop

 

COLOANĂ SONORĂ: Petru Damșa

REGIE: Andrei Dinu

de Mathias Malzieu

 

PREZENTARE

“Mecanica inimii” este o lecţie de viaţă pentru mine, pentru tine, pentru ea, pentru el, pentru oricine. Este o lecţie de viaţă pentru orice vârstă atunci când îţi este greu să îţi gestionezi “inima”, sentimentele şi trăirile.

Întâlnim în viaţa noastră persoane apropiate nouă care dintr-o grijă prea mare vis a vis de persoana noastră reuşesc să ne facă să suferim mai mult decât am fi suferit în mod normal, ei crezând astfel că ne vor ajuta să trecem peste anumite etape din viaţă făra a fi afectaţi în vreun fel. E trist că ei nu realizează că într-o zi nu vor mai fi lângă noi să trecem peste traumă şi noi va trebui să înţelegem că e normal să avem parte şi de traume şi să ne continuăm viaţă şi după acestea fiindcă ea există.

“Mecanica inimii” este povestea care ne arată că în viaţă trebuie să conştientizezi că inimii nu-i poţi dicta, că nu îi poţi înlocui biologicul cu ceasornicul mecanic, că nu îi poţi interzice sufletului ce să simtă şi nu poţi învinge dacă nu accepţi.

 

DISTRIBUȚIE:

MADELEINE - Tiron Iris

ACCACIA - Mazăre Cătălina

JOE - Conache Cristi

JACK - Isac Eusebiu Ionuț

GEORGE MELLIES - Zbîrciog George

POVESTITORUL - Dumitru Cosmin Alexandru

BĂIATUL CU CĂMAȘĂ - Robu Bogdan

LUNA/ASISTENTA - Carabă Bianca

FRUMUȘICA - Tutoveanu Miruna Andreea

BĂIATUL CU BRETELE - Iftinca Marius

ARTHUR - Banciu Ștefan

SANDRINE - Mănăilă Valentina

ANA - Ignat Ramona

FETIȚA CU ZULUFI - Apostu Diana Elena

BRIGITTE - Tătaru Ella

POP CORN - Gheoca Andrei Ștefan

FATA CU CODIȚE - Mihăilă Cristina

 

REGIE: Sfîrloagă Cătălin Eduard

adaptare după John Cariani

 

PREZENTARE

În pofida titlului matematic, spectacolul aduce pe scenă viață, suflet, sentiment; sentimentele unor oameni obișnuiți, care nasc întâmplări ce probabil se petrec în interiorul multor pereți. Evoluția unui cuplu este reprezentată de cinci perechi ce își ghidează, mai mult sau mai puțin, viața după statistici generale. Așadar, îndemnul este simplu: De ce ne complicăm viața cu mințile altora și nu o simplificăm cu inimile noastre?

 

DISTRIBUȚIE

Alexandru Andrei Mănăilă 

Călin Zamfir 

Cristina Valentina Dumitru

Eduard Nicolae Prunache

Elena Maria Călinoiu 

Iulia Stoica 

Mălina Diana Stănescu 

Măriuca Serena Bosnea 

Teodora Tudose 

 

REGIE - Mihai Cojocaru şi Sorin Francu 

de Laurențiu Fulga

 

PREZENTARE

Dramaturgul ridică spre a fi „judecat", cazul unei fete care încearcă să se sinucidă după o legătură vinovată cu o secătură oarecare. Reconstituirea faptelor duce spre adevăr: dezagregarea unei familii, egoismul sau indiferenţa celor din jur care au contribuit la dezechilibrul unei firi slabe.

Cu ajutorul unei judecătoare, personaj simbolic-cheie, reprezentând de fapt conştiinţa eroilor — justiţia nelegată la ochi — acţiunea se strecoară în tainiţele conştiinţei eroilor. O suită de momente: relaţiile nefericite soţ-soţie, soţ-amantă lămuresc deznodământul dramatic.

Piesa invită la reflecţii cu privire la responsabilităţile familiale,la criteriile educaţiei tineretului, la influenţele mediului social şi are caracterul unei dezbateri lucide, solicitând judecata obiectivă a spectatorului.

Dar, poate mai important decât toate e faptul că spectatorul părăseşte teatrul cu un răspuns la titlul piesei: E vinovată Corina?

 

DISTRIBUȚIE

JUDECĂTOAREA - Ianculescu Ana Maria 

MARIA - Şerban Ramona Carmen 

IOANA - Sanda Beatrice Adriana 

ANDREI - Vătăman Mihai Silviu

CORINA - Moromete Andreea Mirela 

MIHAI - Marcu Mihai Ovidiu 

DIANA - Bratu Amedeea Alexandra 

RUDDY - Mitrea Şerban Mihai 

VENERA - Şerban Mădălina Camelia 

 

REGIZOR - Vătăman Ștefan

SCENOGRAF - Vătăman Ștefan

COREGRAF - Marcu Mihai Ovidiu

COLOANĂ SONORĂ - Vătăman Mihai Silviu

SUFLEUR - Bratu Amedeea Alexandra

mentori.

Ideo Ideis este un festival construit pe ideea de echipă şi pe principiul dezvoltării personale în relaţie cu ceilalţi.
Astfel, începând de anul acesta, secţiunea "Competiţie" se transformă în "Spectacole de Teatru Tânăr". Membrii juriului, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, devin mentori ai festivalului, oferind în continuare îndrumare și feedback participanților pe întreaga perioadă a festivalului.


Cătălin Ștefănescu
Mentor

Mentor

Cătălin Ştefănescu este membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru,  membru UNITER,  realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1.
A obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate sub acest generic: între 2003 şi 2006 - Premiul APTR pentru emisiune culturală şi pentru magazin cultural, în 2002 - Premiul pentru cel mai bun documentar românesc - Penitenciar (prezentat, printre altele, la Festivalul Internaţional de Film Antropologic -  Sibiu). Tot în 2002, a luat Marele Premiu TELEVEST (la Timişoara) - pentru Regizorul şi Premiul CNA pentru cel mai bun program local de televiziune - Garantat 100%.

Marius Manole
Mentor

Mentor

Marius Manole este actor, absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi,secţia Actorie, şi al U.N.A.T.C „I.L.Caragiale”, Bucureşti, secţia Coregrafie. 
Printre spectacolele care îi rezumă activitatea teatrală se numără: Drept ca o linie de Luis Alfaro, regia Radu Apostol; Plaja de Peter Asmussen, regia Radu Afrim; Gândirea de Leonid Andreev, regia Felix Alexa; Inimă de câine de Mihail Bulgakov, regia Yuriy Kordonskiy.
Premii şi nominalizări: Nominalizare UNITER 2006 - Rol principal masculin pentru rolul Sharik din Inimă de câine; Nominalizare UNITER 2003 - Debut pentru rolul Paulie din Drept ca o linie; 2003 Premiul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru rolul Puck din Visul unei nopţi de vară.

Medeea Marinescu
Mentor

Mentor

Medeea Marinescu este actriţă, absolventă a U.N.A.T.C."I.L.Caragiale", clasa profesor universitar Florin Zamfirescu. Medeea jucase încă de pe băncile facultăţii pe scena teatrelor Casandra, UNU, Româno-american şi Odeon, prezentase câteva emisiuni de divertisment la TVR 1 şi Antena 1 şi avea şase premii de interpretare. Joacă mult pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti alături de Radu Beligan şi Carmen Stănescu. În ultimii ani a jucat în filme franţuzeşti (Une mere comme on n'en fait plusUne femme piageeJe vous trouve tres beauUn homme tres recherche).
În ultimul ei film Donnant Donnant (2010), Medeea îl are partener pe Daniel Auteuil. Printre ultimele producţii teatrale se numără Străini în noapte, Dineu cu proşti şi Purificare.

Andi Vasluianu
Mentor

Mentor

Andi Vasluinau este actor, absolvent al U.N.A.T.C „I.L.Caragiale”, Bucureşti, Facultatea de Teatru, Secţia Actorie.
Printre lungmetrajele la care a lucrat, se numără: Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), ambele în regia lui Radu Muntean, Offset de Didi Danquart, Tinerețe fără tinerețe, în regia lui Francis Ford Coppola,  California Dreaming (nesfârşit), în regia lui Cristian Nemescu, film care a obţinut premiul Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes și Despre oameni și melci (2012), cel mai recent film regizat de Tudor Giurgiu.
Andi Vasluianu este actor al Teatrului Dramatic Toma Caragiu, din Ploieşti. Activitatea sa teatrală numără spectacole ca: Azilul de noapteBurghezul gentilomCasa ZoikaiDin viaţa insectelorFurtuna (la Teatrul Toma Caragiu), Jocul de-a adevărul (Teatrul Metropolis), Shape of thingsXXL (Teatrul ACT).

Vlad Zamfirescu
Mentor

Mentor

Vlad Zamfirescu este actor de teatru, film şi televiziune, cunoscut publicului din numeroase producţii teatrale (Şase personaje în căutarea unui autor, de Pirandello, regia Cătălina Buzoianu; D-ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia Horaţiu Mălăele; Triumful dragostei de Marivaux, regia Alexandru Darie; American Buffalo, de David Mamet, regia Cristi Juncu), filme de lungmetraj (Stare de fapt, regia Stere Gulea; Italiencele, în regia lui Napoleon Helmis; Orient Expres, în regia lui Sergiu Nicolaescu) şi producţii de televiziune precum Doctori de mame.
Printre premiile câştigate se numără: Premiul pentru debut al UNITER, decernat pentru interpretarea rolului Frederik din Pelicanul de Strinberg în regia Cătălinei Buzoianu şi Premiul Special al juriului la festivalul de la Braşov acordat pentru interpretarea rolului John din spectacolul BASH - O Trilogie Contemporană.

experiențele.


 • • Trupa Par Ris (Baia Mare) a primit experienţa unei reprezentaţii a spectacolului lor Inspir Ş-EXPIR la Noaptea Teatrului Tânăr, eveniment organizat de Asociaţia TETA în Bucureşti, la Teatrul Excelsior, în luna noiembrie 2015.
 • • Trupa Seism (Focşani) va avea o reprezentaţie a spectacolului Statistic în cadrul FestCO (festivalul Comediei româneşti), 2016.
 • • Cei de la Thalia Club (Alexandria) vor avea parte de participare în cadrul Festivalului Dramaturgiei din Timişoara, 2015, cu spectacolul lor E vinovată Corina?
 • • Trupa OKaua (Bucureşti) va avea o reprezentaţie a spectacolului Halloween la Godot Cafe Teatru din Bucureşti.
 • • Trupa Protha (Panciu) va beneficia de un photo shooting profesionist realizat de fotograful Matei Buţă.
 • • Drama Club (Botoşani) va prezenta spectacolul Harap Alb la Divan Film Festival, 2015, la Port Cetate.
 • • Trupa AS (Bucureşti) va prezenta spectacolul Almost Maine în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, 2016.
 • • Trupa Amprente (Braşov) va avea acces la spectacolele din cadrul Festivalului Naţional de Teatru, 2015.
 • • Trupa Brainstorming (Bucureşti) va juca spectacolul Colonelul Pasăre în cadrul festivalului Promenada, 2015.
 • • Atelierul de Teatru va avea parte de participare la TeenFest Excelsior 2015 cu spectacolul A little drop of HAMLET.

spectacole invitate.

Casa de Cultură Alexandria

În fiecare dintre serile festivalului, Ideo Ideis găzduiește spectacole de teatru profesionist. Acestea sunt deschise atât participanților din festival, cât și publicului din Alexandria.

 

Într-o lume imaginară, de păpuși Barbie, o Americă a anilor ’60, se desfășoară pe ascuns o relație interzisă. Descoperim însă că limitele dintre inocență și perversitate sunt greu de stabilit, iar relațiile dintre oameni sunt mult prea complexe pentru a putea fi împărțite în categorii.

Explorarea propriei memorii devine o coborâre în infern, în căutarea traumei inițiale și a unui eveniment care să dea sens întregului. Printr-un proces asemănător celui psihanalitic, spectacolul ne comunică zonele cele mai delicate ale intimității unei alte ființe, însă pentru a o face, este mai întâi nevoie de o lecție.

Eugen Gyemant

 

 

DISTRIBUȚIE:

UNCHIUL PECK - Ștefan Pavlu

MITITICA - Ioana Anastasia Anton

MĂTUȘA MARY/BUNICA/JUDY - Delia Nartea

MAMA/SALLY - Smaranda Caragea

BUNICUL/JEROME/CHELNER - Alexandru Conovaru

 

REGIE - Eugen Gyemant

SCENOGRAFIE - Tudor Prodan

 

Durata spectacolului: 1h 50 min

Profu’ de religie abordează felul în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți.

La ora de religie (în România, religia e facultativă, elevii pot opta pentru o altă disciplină), profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginație peste media clasei, susține că adevărul este relativ și că fiecare om își are adevărul său.

După ora de religie, când Mara nu a putut să-și impună punctul de vedere, o convinge pe una dintre colegele sale, Anca, de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi. Este felul în care un copil își ia revanșa asupra autorității, plutind între fantezia personală și realitatea mistificată. Anca nu a văzut de fapt ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce nu s-a întâmplat, dar se lasă convinsă și chiar manipulată de Mara să redea faptele povestite dirigintelui clasei. Familiile copiilor îngroașă confuzia, iar mass-media, din dorința de a da evenimentului propriu-zis un grad de veridicitate, va produce tulburări și confuzii în plus. Reacția adulților potențează negativ confuzia copiilor într-o lume în care adevărul și minciuna se subminează reciproc. Este războiul tuturor contra tuturor.

 

DISTRIBUȚIE

Profu' de religie/Prezentator TV - Marian Politic

Bogdan/Profu’ de sport/Purtător de cuvânt/Prezentator TV - Dragoș Măceșanu

Mara/Mama Marei/Psiholog/Prezentator TV - Romanița Ionescu

Andrei/Mama lui Andrei/Dirigu'/Prezentator TV - Cătălin Vieru

Anca/Mama Ancăi/Mama Marei/Profa de română/Prezentator TV - Raluca Păun

 

REGIE - Bobi Pricop

SCENOGRAFIE - Bobi Pricop

ILUSTRAȚIE MUZICALĂ - Bobi Pricop

LUMINI - Doru Ispas, Vilică Ruiu

SUNET - George Udrea

REGIE TEHNICĂ - George Dulămea

 

Durata spectacolului: 1 h 15 min

Un psihoterapeut care are fobie de avion trebuie să-și învingă temerile și să plece la un curs, în afara țării.

Patru pacienți ai psihoterapeutului nu pot renunța la orele de terapie, și sînt forțați să țină legătura cu el, prin Skype, descoperind un fel, cu totul nou, de a se confesa.

Doi muncitori sînt într-o eternă pauză de masă, joacă table, cărți, beau bere, și povestesc despre artă, lume și scopul vieții, așa cum le văd ei.

Patru actori merg la un casting.

Un detectiv din filmele anilor '50 e pierdut în propria poveste, dar și între lumi, rătăcind în căutarea a… “ceva”.

Relatările și dialogurile se amestecă și se descîlcesc, rîsul în hohote coexistă cu nodul în gît, iar poveștile devin mult mai vii decît povestitorii care le spun, devenind povești ale tuturor.

Vanilla Skype e o poveste-mozaic despre uriașa putere a narațiunii, și despre completa neputință a naratorului. O neputință care, paradoxal, poate fi o mare bucurie.

                                                                                                            Cătălin Ștefănescu

Echipa spectacolului dă astfel o formă artistică unei colaborări începută în urmă cu aproape 10 ani în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Reprezentatia de la editia X este un spectacol lectură,  în premieră absolută, urmând ca spectacolul să intre în repertoriul Teatrului ACT din stagiunea 2015-2016.

 

DISTRIBUȚIE:

Marcel Iureș

Marius Manole

Andi Vasluianu

Medeea Marinescu

Vlad Zamfirescu

Alexandru Ion

Mircea Postelnicu

Vladimir Purdel

 

REGIE: Cătălin Ștefănescu

ASISTENT REGIE: Alexandru Ion

COLOANA SONORĂ: Ovidiu Păcurar

GRAFICĂ: Ionut Gavrilă

 

Durata spectacolului: 1h 30 min

Un spectacol pentru tineri! Anarhia vârstei, intrigile de cancelarie, relaţiile elevi-profesori sunt suprinse în această comedie de succes despre anii cei mai frumoşi ai vieții. Acţiunea se desfăşoară într-un tradiţional colegiu de băieţi din Nordul Angliei. Stilul de viaţă nonconformist şi indolent al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ şi îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Prin tehnica sa modernă de predare acesta intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagogic mult prea tradiţional. Şcoala devine astfel un „câmp de bătălie” al ideilor diferite despre viaţă şi educaţie. Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, iar în final, ţinta - Oxford şi Cambridge - să fie atinsă, pentru prima dată în istoria colegiului.

 

DISTRIBUȚIE:

HECTOR– Mihai Dinvale

IRWIN – Radu Iacoban

DNA LINTOTT – Daniela Ioniță-Marcu

DIRECTORUL – Cristian Nicolaie

POSNER – George Albert Costea

DAKIN – Alexandru Ion

SCRIPPS – Cezar Grumăzescu

TIMMS – Gabriel Costin

LOCKWOOD – Conrad Mericoffer

RUDGE – Dan Clucinschi

AKHTAR – Alexandru Voicu

CROWTHER – Radu Mateucă

 

REGIE - Vlad Cristache

SCENOGRAFIE - Vlad Cristache

ASISTENT REGIE - Septimiu Stoica

Fotografii şi afiş - Adi Bulboacă

Durata spectacolului: 2 h 45 min (cu pauză)

C.E.O. de Stig Larsson, regia Vladimir Anton este un spectacol care are în prim plan vizita surpriză pe care directorul executiv (Claudiu Istodor) al unei mari companii din Suedia o face la domiciliul angajatului său (Andi Vasluianu). Având ca regulă de aur „Apropie-te de oameni”, C.E.O.-ul  face vizite tuturor angajaților, pentru a îi cunoaște mai bine și pentru a dizolva ruptura produsă în societate între cei ce conduc și cei ce muncesc.

Montarea lui Vladimir Anton tratează cu umor o situație inedită, dar probabilă. Schimbarea radicală a statutului unui director executiv, care decide să se implice în viața personală a angajatului său, dă naștere unor momente de comedie neagră.

„Doi oameni obișnuiți care locuiesc într-un apartament obișnuit din Suedia, de la noi sau de oriunde, primesc într-o seară o vizită neobișnuită. Sub pretext că vrea să-i cunoască, în lumea lor banală descinde un C.E.O. Pretinde că ar fi interesat să afle cum trăiesc angajații lui, să se apropie de ei, să descopere cine sunt cu adevărat.

Împreună cu echipa de actori și cu scenograful Tudor Prodan ne-am propus să construim un spectacol despre fragilitatea graniței interioare dintre iluzie și realitate, despre contrastul fluid, mereu contradictoriu între ceea ce ar reprezenta ambalajul standard și ceea ce ar fi miezul existenței unor oameni obișnuiți. Care miez, dacă avem curajul să privim mai des în noi înșine, are șansa să devină unul absolut ne-obișnuit.”
 

DISTRIBUȚIE:

Claudiu Istodor

Mirela Oprișor

Andi Vasluianu

Smaranda Caragea

Cezar Grumăzescu

 

REGIE – Vladimir Anton

COREGRAFIE – Irina Ștefan

SCENOGRAFIE – Tudor Prodan

Durata spectacolului: 1h 35 min (fără pauză)

Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi.

 

# libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag

 

ANTISOCIAL este un proiect de Artă Activă care combină tehnici de devising, teatru documentar și observațional, explorând noi tipuri de teatralitate și structuri dramatice. Spectacolul este produs de Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și Universitatea Lucian Blaga Sibiu.

 

DISTRIBUȚIE:

 

Cristina Blaga

Paul Bondane

Anton Balint

Călin Mihail Roajdă

Alexandra Șerban

Cristi Timbuș

Maria Tomoiagă

 

Un spectacol de Bogdan Georgescu

 

Manager proiect: Luminița Puiuleț.

Durata spectacolului: 1h

Conciato

În paralel cu spectacolele de pe scena Casei de Cultură, în fiecare seară vor avea loc reprezentaţii ale unor spectacole independente sau producţii U.N.A.T.C., deschise comunităţii.

Dacă fiecare copil ar putea să spună ce gândește fără să-i fie teamă că greșește, dacă Miorița n-ar fi mereu despre transhumanță, dacă istoria n-ar fi scrisă mereu de cei care au puterea, dacă ipotenuzele, catetele, Horea, Cloșca și Crișan, șesurile și podișurile, dacii și romanii, Ana cu merele ei și Călin file din poveste s-ar întâlni undeva în mințile noastre și-am înțelege de ce le învățăm, atunci poate că școala ar fi despre fiecare dintre noi. Despre poveștile și întrebările noastre care n-au loc în școli în care ce trebuie să-nvățăm ne reprezintă prea puțin. Despre tot ce simțim și tot ce gândim în instituții care ne vor, adesea, cuminți, dresați și supuși.

Amintiri din epoca de școală este spectacolul rememorării unor fragmente de istorie personală, unor întâlniri cu noi mici, cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii și profele ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Pentru că n-am fixat ecuația. Pentru că n-am dat răspunsul corect. Pentru c-am vorbit neîntrebați.  Pentru că ne-am uitat la lună în loc să ne uităm la tablă.

 

DISTRIBUȚIE:

Katia Pascariu

Alexantru Potocean

 

REGIE – Radu Apostol

COREGRAFIE – Paul Dunca

SCENOGRAFIE – Maria Mandea

MUZICĂ – Jak Neumann

Durata spectacolului: 1h

"Ce e dragostea ?" Iată o întrebare la care ne chinuim să raspundem toată viaţa şi... poate şi după. Despre asta vorbim noi patru în "Iluzii" de Ivan Vîrîpaev. Încercăm să elucidăm marele mister al dragostei pentru şi împreună cu voi. Aşa că vă aşteptăm să îi cunoaşteţi pe Danny, Sandra, Albert şi Margaret. Două cupluri. Patru oameni minunaţi. Au trăit împreuna 52 de ani. 52 de ani! O viaţă plină plină. Plină, plină! Plină de amor dar şi de... iluzii amoroase.

 

DISTRIBUȚIE :

Prima femeie, Sandra - Silvana Mihai
A doua femeie, Margaret - Cristina Juncu
Primul bărbat, Danny - Vlad Bălan
Al doilea bărbat, Albert - Alexandru Voicu

 

 

REGIE - Andreea Vulpe

LIGHT DESIGN - Andrei Stâncescu

SUNET - Andrei Stâncescu

Durata spectacolului: 1 h 30

Flori pentru Algernon nu e un spectacol. E o confesiune. Dar dacă poți să faci spectacol dintr-o confesiune, atunci e mai mult decât un spectacol. El s-a născut dintr-o mare nevoie a mea de sinceritate. Și umanitate. Așa s-a născut Charlie. Prin ea am putut să privesc oamenii în ochi fără să mă prefac. Deci, Charlie-el a devenit Charlie-ea. Spun asta pentru că personajul din roman este masculin. Obstacolul de gen (masculin/feminin) l-am înlăturat, întrucât nu m-a interesat. Charlie nu e băiat. Charlie nu e fată. Charlie e o inimă. De câte ori în viață ați văzut o inimă care vorbește? Măcar pentru asta și merită s-o cunoașteți pe Charlie.

 

DISTRIBUȚIE:

 

Iulia Colan

 

Durata spectacolului: 55min.

Ce se întâmplă atunci când rolul tău poate fi preluat de altcineva? Și ce se poate întâmpla dacă noul interpret este cel mai puțin probabil să fie potrivit pentru rolul care i se propune. Un călău, o victimă și un sistem care trebuie învins.

Jocul de-a teatrul  este una dintre cele șase piese finaliste ale primei ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți – NEW DRAMA, organizat de Teatrul Excelsior din București.

Piesa semnată de Georgiana Barcan (17 ani, din Bacău) a făcut parte, alături de celelalte cinci piese finaliste, din ultima etapă a concursului – spectacole lectură, urmărite și jurizate de trei profesioniști în domeniu care au alcătuit Juriul New Drama: actorii Andi Vasluianu și Alexandru Ion și dramaturgul Peca Ștefan, devenind câștigătoarea New Drama 2015.

 

DISTRIBUȚIE:

Călăul - Marian Rădulescu

Acuzatul- Oliver Toderiță

Copilul - Daniel Cosmin Tâcu

 

REGIE - Horia Suru

SCENOGRAFIE - Horia Suru

VIDEO & SOUND DESIGN - Luca Achim

LIGHT DESIGN - Adrian Neculce

REGIE TEHNICĂ - Andreea Ghiciu

Durata spectacolului: 20 min.

A trăda = A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice . A fi neloial față de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. A comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie; a înșela.

 

DISTRIBUȚIE:

Sabrina Iaschevici

Ionut Visan

Silviu Debu

 

REGIE - Sânziana Stoican

SCENOGRAFIE – Valentin Varlan

SUNET – Sânziana Stoican

Durata spectacolului: 1h 45 min. (fără pauză)

"Happy end" (titlu original "Liselotte in may") text montat în premieră în România, este povestea unei femei care la 30 de ani caută un bărbat cu care să-şi împartă viaţa. Timp de 10 ani a avut grijă de o bătrână, dar după ce aceasta a murit, se trezeşte complet singură. N-are familie, n-are niciun prieten, aşa că începe o căutare ca în basme după Făt Frumos. Dar pentru că trăim nişte vremuri cel puţin interesante,  "Făt Frumos" capătă mai multe înfăţişări. Înfăţişări pline de umor, dar şi de sensibiliate şi romantism. "Happy end" este expresia cea mai fericită cu care poţi încheia o poveste. Şi orice poveste are nevoie de un final fericit.

 

DISTRIBUȚIE :

Tudor Istodor

Raluca Aprodu

 

REGIE - Alexandru Bogdan

SCENOGRAFIE - Silvana Bratu

Durata spectacolului: 1h 35min

evenimente.

O seară dedicată poveștilor de succes din afara sferei artistice! Personalități din lumea business, sportivi, arhitecți reputați, muzicieni de renume, psihologi sau oameni de branding vin la Alexandria să le împărtășească participantilor istoriile lor profesionale. Conceptul evenimentului este construit în jurul ideii de mentorat și este inspirat de discursurile TED.

Invitați:

Alex Gâlmeanu

A făcut prima fotografie la vârsta de 14 ani, cu un aparat Smena, primit cadou de la fratele lui. În 1993 a publicat prima imagine în revista Salut și apoi, câteva luni mai târziu, o altă imagine în Ziarul Ora.

Alex Gâlmeanu lucrează în domeniul artei fotografice, ca profesionist, încă de la 18 ani. A realizat zeci de editoriale de modă și imagini de copertă pentru toate revistele glossy din România. A publicat în Forbes NY, BBC UK, Reader’s Digest Holland, Esquire, Marie Claire, Elle, Harper’s Bazaar, Glamour, InStyle, GQ, Men’s Health, FHM, Playboy, Joy.  A fost implicat în campanii de advertising cu acoperire locală, naţională şi internaţională.  A organizat expoziţii personale în Bucureşti, Paris, Toulouse, Nantes, Reykjavik (Islanda) şi Cork (Irlanda).

Fotografia este o tradiție în familia lui Alex Galmeanu, de mai bine de 90 de ani. Tatăl și fratele lui au lucrat în domenii asemănătoare. Cel mai vechi fotograf al familiei este Apostol Gâlmeanu, unul dintre unchii lui. Apostol Gâlmeanu a avut un studio foto în anii 1920 în București și a fost unul dintre puținii fotografi din oraș în acele vremuri.

 

Ada Teslaru

Ada Teslaru a lucrat în presă aproape 20 de ani, având experienţa trecerii prin toate tipurile de instituţii media – de la agenţie de presă, la print (cotidian, presă glossy săptămânală, bilunară, lunară), de la radio, la televiziune, fiind specializată şi în relaţii publice. Primul loc de muncă post-decembrist, în anul II de facultate (Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării), a fost la Ministerul Finanţelor, ca Şef al Biroului de presă. Din 2009 este Consultant pentru Public Affairs / Media Relations la BBDO Group, traseul ei profesional devenind, cumva, circular.

Cu o carieră impresionantă în comunicare şi relaţii publice, Ada Teslaru a pătruns din 2007 şi în domeniul cinematografic, fiind implicată în campaniile de promovare ale unor filme semnate de regizori de top ai Noului Cinema Românesc: Cristian Mungiu, Radu Muntean, Andrei Ujică, Adrian Sitaru, Constantin Popescu, Tudor Giurgiu. Cu Cristian Mungiu colaborează de 5 cinci ani şi pentru festivalul Les Films de Cannes a Bucarest.

 

Dan C. Mihăilescu

Născut la Bucureşti în 1953, absolvent al Facultăţii de Litere în 1976, a condus reviste studenţeşti şi a făcut gazetărie cale de patru decenii, având rubrici în reviste şi ziare precum Transilvania, Luceafărul, Idei în dialog, Evenimentul zilei, 22, Jurnalul naţional, Ziarul de duminică, Dilema veche, aproape zece ani fiind editorul suplimentului cultural al ziarului CotidianulLitere, arte & idei.

A debutat editorial în 1982 cu volumul Perspective eminesciene şi a tipărit peste 20 de volume: despre teatrul lui Lucian Blaga şi eseistica lui Cioran, corespondenţa lui Eminescu şi I.L.Caragiale, despre „Literatura română în postceauşism”, memorialistica sau viaţa literară românească, dar şi un eseu despre propria-i experienţă la Muntele Athos, un excurs în viziunea regizorală a lui Mihai Măniuţiu ş.a.

A tradus, printre altele, integral, în 5 volume, dramaturgia lui Eugène Ionesco, precum şi trei cărţi de Jean-François Revel. A semnat peste 40 de prefeţe, postfeţe, ediţii, antologii, studii în dicţionare şi volume colective, în perioada 1980 - 2003 fiind cercetător ştiinţific la Institutul de istorie şi teorie literară „G. Călinescu” al Academiei Române.

A fost premiat de două ori de Uniunea Scriitorilor, a primit premiul Consiliului Naţional al Audiovizualului, premiul Radio România Cultural, precum şi premiile revistelor Tribuna, Ateneu, Flacăra, VIP, Cuvântul, Luceafărul, Transilvania ş.a. A făcut parte din juriile USR, UNITER, ICR, AFCN, CNC, „Anonimul”, Gala Societăţii Civile, „Ursus”, a fost membru în board-ul Fundaţiei Soros pentru o societate deschisă ş.a.

Din anul 2000 este realizatorul emisiunii „Omul care aduce cartea”, la Pro TV.

 

 

Acest eveniment are o durată de desfășurare de 2 seri și presupune, pe lângă vizionarea propriu-zisă a filmelor, antrenarea participanților în discuții alături de moderatorii cinematecii, personalități ale cinematografiei românești.

Invitați: 

Toto și surorile lui  

Totonel (10 ani) și surorile lui, Andreea (14 ani) și Ana (17 ani), așteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învață cum să supraviețuiască pe cont propriu, sperând că mama lor se va întoarce și familia se va reuni (și vor trăi departe de sărăcie, violență și droguri). 

O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto și surorile lui este un documentar observațional de lung metraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București.

Documentarul a fost selectat în numeroase festivaluri de film internaționale precum Tribeca Film Festival (SUA), International Film Festival Rotterdam (Olanda) sau Stockholm International Film Festival (Suedia) și a câștigat o serie de premii importante precum Cel mai bun documentar în cadrul Warsaw Film Festival (Polonia), Cel mai bun documentar internațional (Zurich Film Festival, Elveția) sau Marele premiu al juriului în cadrul festivalului Premiers Plans d’Angers, Franța.

*Film nerecomandat sub 15 ani.

 

Aferim! 

În România secolului 19, zapciul Costandin şi fiul său Ioniţă străbat sudul ţării în căutarea unui sclav ţigan fugit de la curtea boierului său. Drumul îi poartă prin peisaje exotice şi le scoate în cale sute de personaje secundare, oferind câte o surpriză la fiecare scenă. Totul este prezentat cu umor molipsitor, în timp ce se păstrează autenticitatea atmosferei vremurilor.

Selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2015, „Aferim!” l-a readus pe Radu Jude la Berlinală, după ce în 2009 şi în 2012, regizorul îşi prezenta tot acolo, însă în secţiunea Forum, lungmetrajele „Cea mai fericită fată din lume” şi „Toată lumea din familia noastră”.

Distribuție: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Toma Cuzin, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu. Alexandru Bindea, Teodor Corban, Adina Cristescu, Mihai Comănoiu, Alexandru Dabija, Alberto Dinache, Liviu Ornea, Dan Nicolaescu

“Aferim!” a câștigat distincții importante în festivaluri internaționale de film precum Ursul de Argint pentru Cea mai bună regie la Berlin International Film Festival, Germania și Trofeul orașului Lisabona – Marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj la IndieLisboa, Portugalia,  și a fost selectat în cadrul unor festivaluri internaționalede film de la Sofia, Bulgaria; Hong Kong, China; Tribeca, SUA și Sydney, Australia.

*Film nerecomandat sub 15 ani.

 

Master-class-urile IDEO IDEIS sunt concepute pe formatul unui dialog relaxat între invitaţi şi public, respectând principiul educației de tip alternativ. Scopul lor este de a aduce în faţa celor peste 200 de tineri prezenţi la festival profesionişt din domeniul artistic, pentru a împărtăşi perspective şi idei, pentru a dezbate împreună şi a crea un proces de „învăţare” simetric bilateral.

Invitați: 

Mirela Oprișor

Actriţa Mirela Oprişor s-a născut la Braşov, în 12 mai 1973. În anul 2000 a absolvit Facultatea de Teatru, secția Actorie la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. În prezent, are la activ mai multe roluri în film și seriale de televiziune și este actriță a Teatrului de Comedie, dar poate fi văzută și în spectacole la Teatrul Național „I.L.Caragiale” București, Teatrul Bulandra, Teatrul Act sau Godot Cafe Teatru.

În anul 2004 a jucat rolul Safta în spectacolul „Chiriţa of Bârzoieni”, de la Teatrul de Comedie, în regia Iarinei Demian. Aici a fost văzută şi remarcată de regizorul Francis Ford Coppola care i-a propus un rol în filmul „Tinereţe fără tinereţe”/„Youth without youth”.

Cel mai important rol într-un film de lungmetraj a venit la 36 de ani în drama „Marţi, după Crăciun”, regia Radu Muntean, 2010. Mirela Oprişor a jucat în acest film alături de soţul ei, Mimi Brănescu şi a fost premiată cu trofeul pentru Cea mai bună interpretare feminină la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo. 

 

Andreea Borțun & Alexandru Ion

 

Florin Piersic Jr.

Născut pe 18 iulie 1968, Florin Piersic jr. a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale.

A regizat şi a jucat în spectacolele ”Zaruri şi cărţi”, ”Zi că-i bine”, ”Opposites attract”, ”Tom şi Jerry”, precum şi în filmele ”Fix Alert”, ”Eminescu versus Eminem”, ”Killing Time”, realizate după propriile sale scenarii.
 Florin Piersic jr. a primit două nominalizări pentru lungmetrajul ”Killing Time” la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia.

Unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale a fost apariţia one-man-show-ului ”Sex, Drugs, Rock & Roll”, un tur de forţă ce i-a adus Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002, la Gala UNITER.

Pe marele ecran, Florin Piersic jr. a jucat atât în producţii româneşti, ”Călătoria lui Gruber” (r.Radu Gabrea, 2009), ”Quod erat demonstrandum” (r.Andrei Gruzsniczki, 2013), cât şi internaţionale, ”Charlie Countryman” (r.Fredrik Bond, 2013), ”Werewolf 2 – The beast among us” (r. Louis Morneau, 2012), ”Youth without youth” (r. Francis Ford Coppola, 2007), ”Bibliotheque Pascal” (r.Szabolcs Hajdu, 2010).

 

Ideo Ideis nu ar fi fost fără Alexandria, iar Alexandria nu s-ar fi umplut poate de atât spirit tânăr dacă nu ar fi fost Ideo Ideis. Născut din niște nevoi reale, răspunzând unui context, festivalul a reușit să aducă împreună, în același loc, timp de 8 zile, importanți artiști și oameni de cultură, liceeni explozivi și dinamici din întreaga țară, pasionați de teatru, și, nu în ultimul rând, membrii unei comunități curioase în ceea ce privește cultura.

În ultimii trei ani, festivalul Ideo Ideis a simțit nevoia să se apropie de tinerii din Alexandria, invitând în comunitate o serie de evenimente și demarând o serie de inițiative (spectacole pentru copii și de stradă, ateliere de dezvoltare personală și art-terapie, proiecții de filme) menite să pună bazele unei educații de tip artistic într-un oraș în care arta ajunge în mod normal foarte greu.

Celebrăm în fiecare august victoria de a fi putut continua acest festival într-un context care, cel puțin aparent, nu poate suporta astfel de inițiative.

 


Atelierele Art&Play

ART&PLAY este un mini-modul intensiv de art-terapie și dezvoltare personală, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7-11 ani și părinților lor. Activitățile din cadrul modulului au ca scop optimizarea relațiilor interpersonale, stimularea creativității și a spontaneității, facilitarea conştientizării şi exprimării emoționale, deblocarea expresivității corporale, dezvoltarea autonomiei și creșterea încrederii în sine.

TRAINERI:

■ psih. SILVIA GUȚĂ

Psihoterapeut, consilier psihologic

■ MIRCEA POSTELNICU

Actor, trainer autorizat

■ psih. ADELA MUSTĂȚEA

Psiholog clinician, consilier psihologic

 

Cvartet pentru o lavalieră - spectacol open air

Cvartet pentru o lavalieră – este o instalaţie coregrafic–sonoră ce pune în discuţie mai multe idei legate de claustrare: lipsa de distanţă, ostaticii propriei noastre existenţe, toleranță. Fiind o compoziţie în timp real, singurul punct de referinţă şi sprijin este situaţia vizibilă/audibilă, constantă timp de 60 de minute.

Toate ideile - un fel de cuvinte cheie de la care se porneşte -  vin în conjuncţie cu mişcarea sunetului, cu privirea publicului şi astfel se nasc alte idei, foarte neaşteptate..

„Aleatoriul prezenţei condiţionate de un anume context, atenţia asupra ritualilor de percepţie, rămîn pentru mine preocupări continue dar şi fascinaţii ale acestui “du-te vino între ficţiune şi realitate”. - Vava Ştefănescu

 

Concept / autor: Vava Ştefănescu co-autori: Vlaicu Golcea (sound-artist), Carmen Coțofană, Farid Fairuz, Vava Ștefănescu (performeri)

Set design sponsor: MAGNUM

Sponsor: Liternet  

Cu sprijinul AFCN Romania

 

Caravana TIFF

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa și Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, Caravana TIFF este un proiect cultural sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Filme la ediția X:

 

RELATOS SALVAJES / POVEŞTI TRĂSNITE

(Argentina-Spania, 2014, 122’, regia: Damian Szifron)

O poveste despre dragoste, dezamăgire, răzbunări ale trecutului, tragedie şi chiar violenţa din detaliile vieţii de zi cu zi. Toate apar pentru a-i impinge pe eroii filmului pe buza prăpastiei, spre incontestabila plăcere a pierderii controlului. ”Relatos salvajes” a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2015!

 

DE CE EU/ WHY ME

(România- Bulgaria-Ungaria, 2015, 125’, regia Tudor Giurgiu)

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și a adus peste 55.000 de spectatori în cinematografe. Recent, a câștigat o Mențiune Specială la Festivalul Internațional de Film Zerkalo (Rusia), dedicat lui Andrei Tarkovski. Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror și a presiunilor exercitate asupra sa. Emilian Oprea joacă rolul principal, alături de Mihai Constantin, Andreea Vasile și Dan Condurache.

 

XENIA

(Xenia, Grecia-Franţa-Belgia, 2014, 128’, regia: Panos H. Koutras)

După moartea mamei lor, Dany, în vârstă de 16 ani, părăseşte Creta pentru a-şi întâlni fratele mai mare, Odysseas, care locuieşte la Atena. Născuţi dintr-o mamă albaneză şi un tată grec pe care nu l-au întâlnit niciodată, cei doi fraţi hotărăsc să meargă la Salonic să-şi caute tatăl şi să-l oblige să-i recunoască.

 

Spectacole pentru copii

Fata cu chip de floare, de Eugen Frîncu

Teatrul Albinuțele, Brașov

 

Deși tema spectacolului tratează o lume a basmului, în conținutul spectacolului se regăsesc multe situații desprinse din viața cotidiană. Spectacolul este interactiv, dinamic, cu multă vioiciune, culoare, ritm și voie bună.

Copiii vor fi eroi de poveste, vor cânta, vor dansa și vor călători în lumea basmului împreună cu păpușile fermecate care întruchipează personajele de poveste. Fata cu chip de floare este o fată extrem de frumoasă, harnică și ascultătoare. Bunătatea de care dă dovadă o ajută de multe ori să treacă peste diverse situații grele, apoi ajunge să se găzduiască la o femeie care îi și devine mamă vitregă.

De această dată, mama vitregă este o mamă bună, înțelegătoare, și o iubește și o prețuiește pe fată la fel de mult ca o mamă naturală. Mesajele moralizatoare ajung cu ușurință la sufletele copiilor, iar aceștia vor afla la spectacol ce se mai întâmplă cu fata cu chip de floare și cum se termină povestea.

Oare această poveste are un final fericit?

 

DISTRIBUȚIE : Cristina Iamandei , Ana-Maria Iamandei, Eugen Frîncu

 

Carnaval

Teatrul de copii, București

Cu Marian Râlea

 

Câte fetiţe nu şi-au dorit să fie Zâne şi Prinţese salutate de Prinţi frumoşi? Câţi dintre băieţi nu au vrut să-şi arate voinicia şi neînfricarea în faţa frumoaselor colege? Cei mai slabi, au vrut să fie Regi ai Pădurilor, precum Leii Paralei. Unora le-a plăcut Lupul cel Rău, dar în faţa Scufiţei Roşii (prietena lui de bancă) nu a reuşit decât să-i spună “ce frumos îţi stă în roşu”.

De la această Lume de Poveste, de care avem cu toţii atâta nevoie, la Lumea Viitorului nu este decât un pas. Câţi copii nu şi-au dorit să fie Roboţi sau Super Oameni veniţi din alte planete pentru a se împrieteni cu cei mici de pe pământ.

Cu toţii ne-am dorit în visurile noastre să fim personajele pe care le-am văzut pe micile şi marile ecrane. Iar de la Erou de Poveste la Vedeta de film este foarte puţin. Carnavalul îţi oferă posibilitatea să intri în această lume a visului şi a gândului Bun, mai cu seamă dacă există zâmbetul, chiar şi trist, al clovnului. Măcar o dată pe an, cu ocazia Carnavalului, să fim ca în Paradis. Oile să danseze cu Lupii, Prinţii cu Zmeoaicele, Zânele cu Balaurii, Câinii cu Pisicile, dezvăluind o lume a bucuriei şi a fericirii, o imagine a Lumii fără supărări şi griji, o eliberare a visului şi gândului bun ce sălăşluieşte în noi.

 

 

galeria foto.

sponsori 2015.
parteneri media.


© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor