Înscrie-te să faci parte din mini-redacțiile Colaj!

6 iulie 2020


 

Dacă deja știi de Colaj înseamnă că ești printre cunoscătorii istoriei IDEO IDEIS. Colaj a fost gândit acum câțiva ani de prietenii de la SUB25 ca o gazetă neoficială a festivalului, care să adune între paginile ei esența festivalului, într-o formă bună de răsfoit când te lovește dorul.

 

Anul ăsta, și gazeta va fi „altfel”, pentru că ne propunem să fie creată exclusiv de adolescenți din cele nouă comunități în care se întâmplă ediția #15 de IDEO între 5-9 august: Alexandria, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu, Timișoara. Dacă ești curios de poveștile din comunitatea ta și despre formele pe care le va lua festivalul acolo, și vrei să le spunem împreună lumii, citește mai jos cum te înscrii să faci parte din mini-redacțiile Colaj. Căutăm câte 3 adolescenți pasionați de scris/fotografie/social media în toate orașele, mai puțin în Alexandria, unde e vorba de 10 astfel de adolescenți.

 

Pe scurt, echipele Colaj vor fi ochii și urechile publicului în toate cele 9 orașe, iar membrii vor avea ocazia să învețe principiile de bază ale jurnalismului comunitar prin ateliere online și practică pe teren, sub îndrumarea Iuliei Dromereschi, creatoarea proiectului AIVI MediaHub, alături de care am gândit Colajul „altfel” de anul ăsta. Iar după învățat, vine și pusul în practică. Echipele vor documenta două subiecte: portretul trupei din oraș care participă la IDEO și un subiect de responsabilitate socială în comunitate. Al doilea material va deveni listă de lectură pentru brigada ASAP cu care ne-am parteneriat pentru Colaj și care vor lua povestea și vor vedea cum o pot folosi în bătălia lor împotriva plasticului. În plus, pe perioada festivalului, echipele vor fi vocea noastră în social media despre ce se întâmplă în festival.

 

Dacă te-am făcut curios și cauți cu privirea un link de înscriere, te-am ruga să mai ai un pic de răbdare și să citești cu atenție Ghidul Aplicantului la mini-redacțiile Colaj, unde am detaliat calendarul, structura festivalului și cum va arăta experiența de redacție. Iar acum îți dăm și formularul de înscriere, cu mențiunea că te poți înscrie doar dacă nu ești deja înscris la ediția #15, ca participant dintr-o trupă de teatru sau participant individual. Înscrieile sunt deschise până pe 12 iulie, ora 21:00

 

Mini-redacțiile fac parte din departamentul de Dezvoltare comunitară -  încercarea festivalului de oferi ceva înapoi comunităților care își deschid ușile pentru a-l găzdui. 
© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor