Start la înscrieri pentru ediţia a X-a Ideo Ideis!

20 aprilie 2015


Aşteptarea a luat sfârşit! A venit momentul să pornim înscrierile pentru spectacolele de teatru tânăr din cadrul Ideo Ideis X!

 

 Liceeni pasionați de teatru sunt așteptați și anul acesta la Alexandria, la cea de-a zecea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, care va avea loc în perioada 1-9 august 2015.

 

Echipa IDEO IDEIS a dat startul preselecției pentru secțiunea ‘Spectacole de teatru tânăr’, din

cadrul celei de-a X-a ediții a festivalului. În perioada 20 aprilie – 1 iunie, trupele de liceeni din toată țara, care își doresc să joace în această vară pe scena IDEO IDEIS, se pot înscrie pe www.ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

 

Trupele finaliste vor fi stabilite de către comitetul de selecție al festivalului, format din: Andreea Borțun (scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator artistic IDEO IDEIS), Liviu Romanescu (actor, executiv artistic IDEO IDEIS), Mircea Postelnicu (actor, membru fondator IDEO IDEIS), Sabina Brândușe (actriță, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

 

La finalul perioadei de înscriere, 9 trupe vor fi selectate pentru a participa la cea de-a X-a ediție a festivalului și vor juca pe scena Casei de Cultură, alături de trupa câștigătoare a festivalului “Pauza de teatru” din Alexandria, în fața a peste 400 de spectatori și a mentorilor Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

 

Anul acesta, luna august o să ne găsească, ca de obicei, în Alexandria, alături de toți acești liceeni extraordinari, alături de mentori, traineri și comunitatea din Alexandria. Pe lângă aniversarea celor 10 ani în care, împreună, am construit unul dintre festivalurile culturale simbol ale României, 10 ani în care ne-am asumat o misiune pe care mulți o credeau prea mare, aceea de a oferi liceenilor un proiect de educație alternativă prin artă, vom avea prilejul să celebrăm si prima zi de IDEO IDEIS: 6 august, o zi care adună laolaltă visele, temerile și entuziasmul unui grup de adolescenți care în 2006 încă nu conștientiza ce începuse. Vă așteptăm și anul acesta la Alexandria, cu noi vise, noi temeri si chiar mai mult entuziasm.’- Andreea Borțun, co-președinte IDEO IDEIS.

 


În cazul în care nu aţi început deja pregătirile pentru înscriere, e momentul să treceţi la treabă!© 2014-2018 Ideo Ideis
Protecția datelor