Get Social

Ne vedem la Alexandria la început de august #ÎntrucâtIdeoIdeis

ideo-ideis-10-fb-cover_02

Ediţia a X-a a Ideo Ideis are loc între 1 şi 9 august. Ne vom revedea la Alexandria #întrucâtIdeoIdeis.

Campania din acest an vorbeşte despre toate consecinţele existenţei unui festival la Alexandria. Ştim ce se întâmplă acolo, dar ce implicaţii există pentru lumea întreagă? Am ales această direcţie din dorinţa de a nu mai explica la nesfârşit ce reprezintă “minunea de la Alexandria”. It is what it is! Şi astea sunt efectele lui. Actori tineri care lipsesc de la castinguri vreme de 10 zile pentru că sunt la Ideo, mentori care îşi mută concediile, adolescenţi care termină mai repede temele de vacanţă ca să poată ajunge la festival.

Am început cu un teasing în care am adunat toate motivele pentru care oamenii vin la Alexandria în august şi am continuat cu revealul campaniei din acest an prin intermediul unui mesaj video de la Alexandru Ion, co-preşedintele festivalului.

Despre campania de comunicare din acest an mai putem spune următoarele:

„IDEO IDEIS a stat inca de la inceput sub semnul improbabilitatii. Care erau sansele ca el sa se nasca in Alexandria, care erau sansele sa reziste un deceniu, care erau sansele ca el sa aduca in acelasi loc cele mai importante personalitati ale spatiului cultural romanesc? Cu siguranta foarte mici. Cum se poate el insa explica? Aici nu avem un raspuns. Ar fi fost minunat sa existe unul, asa poate s-ar fi putut pune cap la cap un manual despre cum se poate replica un astfel de fenomen.

Tot ce stim este ca oamenii care iau contact cu festivalul ajung sa faca lucruri inexplicabile, din cele mai frumoase si mai neasteptate. Campania #intrucatideoideis vorbeste despre actiuni si efecte aparent neintelese, despre rezultate aparent irationale. IDEO IDEIS X isi asuma ce a devenit si nu-si mai chestioneaza geneza sau parcursul. Magia se intampla tocmai pentru ca el exista. Speram sa o sarbatorim alaturi de cat mai multi prieteni ai festivalului intre 1 si 9 august, la Alexandria.” (Andreea Borţun, co-preşedinte)

Programul celei de-a X-a editii a Festivalului National de Teatru Tanar IDEO IDEIS din Alexandria va fi disponibil in curand pe www.ideoideis.ro.


Post a comment