Get Social

Co-preşedinţii Ideo Ideis vă invită la “De ce n-o facem în drum?”

decenofacemindrum În această vară, Andreea Borţun şi Alexandru Ion, co-preşedinţii Ideo Ideis, au participat la un workshop susţinut de dramaturgul american Neil LaBute în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Alături de ei au fost o serie de tineri actori şi scenarişti. Cu toţii au construit “De ce n-o facem în drum?” – un spectacol bazat pe o serie de monoloage pe care le-au scris în săptămâna dedicată atelierului.

Întregul experiment s-a încheiat cu o reprezentaţie în cadrul FITS a acestui spectacol regizat de Neil LaBute, iar după câteva luni iată că Teatrul ACT găzduieşte şi premiera la Bucureşti.

Sâmbătă, 8 noiembrie, începând cu orele 19:00, Asociaţia T.E.T.A. şi Teatrul ACT vă aşteaptă la premiera primului spectacol din România care este regizat de Neil LaBute.

Multe dintre piesele dramaturgului american se joacă pe scenele teatrelor din România, în special la Godot, Green Hours şi Teatrul de Comedie, însă “De ce n-o facem în drum?” este primul spectacol care are şi regia semnată de LaBute.

“Vara aceasta am fost invitat să iau parte la Festivalul Internațional de Teatru care are loc în fiecare an la Sibiu, în România. Am participat la o serie de evenimente în cadrul festivalului (o lectură a uneia dintre piesele mele, o sesiune de Q&A la ultimul meu film etc), însă mi-am dedicat mare parte din timp unui atelier cu scriitori și actori români.

În decursul unei săptămâni, dramaturgii participanți la atelier au creat de la zero o serie de monoloage pe care le-au prezentat publicului cu ajutorul unui grup excepțional de actori.

Tema pe care am lucrat în cadrul atelierului a fost cea a SINGURĂTĂȚII, iar scriitorii au dat naștere unor monoloage extraordinare, monoloage pe care urmează să le vedeți și dumneavoastră. A fost o săptămână de lucru senzațională și mă bucur nespus că acest grup a rămas împreună pentru a prezenta spectacolul publicului din București.

Vă invit să vă bucurați de această colecție de noi voci, compusă dintr-un grup minunat de artiști.

Mă simt teribil de norocos că am avut ocazia să îi cunosc și să lucrez cu ei. Sper că vă veți bucura de munca lor, pe atât de mult pe cât ne-a bucurat pe noi ocazia de a lucra și crea împreună.“
(Neil LaBute)

Durata: 75 min (fără pauză) Preț bilete: 30 lei (integral) și 25 lei redus (elevi, studenţi şi pensionari) Mai multe detalii despre spectacol aici şi aici.


Post a comment