Get Social

Primul nostru PLAI

andreea_bortun_norbert_tako

În august, Ţuca şi Tako, fondatorii festivalului PLAI au fost invitaţi la Alexandria în cadrul Serii Povestitorilor. Ne-am bucurat să-i avem alături de noi şi să le arătăm ce înseamnă pentru noi “acasă”. Şi după ce am terminat treaba post-festival, am pornit la drum spre Timişoara ca să le întoarcem vizita celor de la PLAI.

Am descoperit un Muzeul al Satului Bănăţean extrem de frumos, plin de oameni zâmbitori care veniseră să descopere muzică, dans şi gusturi. PLAIul adună public de toate vârstele şi mulţi părinţi veniţi cu copiii, lucru care ne-a bucurat extrem de mult. Dacă despre Ideo Ideis s-a spus că e un festival ca o îmbrăţişare, am simţit PLAIul ca un mare zâmbet.

Şi pentru că Ideo Ideis şi PLAI sunt “festivaluri gemene”, aşa cum spunea Cătălin Ştefănescu, am descoperit mici bucăţele din Ideo la Timişoara. Mai întâi l-am găsit pe Alin State, trainer de mulţi ani la Ideo, pe Aleea Culturală în spectacolul “Antonimul Veneţian”. Apoi a urcat pe Scena Mare Sânziana Târţa (şi ea în echipa de traineri) alături de Subcarpaţi şi Orchestra, primul proiect muzical PLAI. Iar din invitaţii timişoreni de anul acesta, ne-am bucurat să-i reîntâlnim pe cei de la Auăleu Teatru şi pe alpinistul Horia Colibăşanu.

Şi poza de mai sus, cu Andreea Borţun şi Tako, e făcută pentru PLAI de Adi Bulboacă, coordonatorul nostru foto :)

Îi puteţi urmări pe cei de la PLAI pe blogFacebookTwitter sau Instagram, au nişte poveşti foarte frumoase. Noi ne-am bucurat că am reuşit să ajungem şi sperăm să transformăm într-o tradiţie vizitele de la Alexandria la Timişoara şi invers.


One Comment

Post a comment