Get Social

How it’s made: Conciato – mâncare şi voie bună

ideo_conciato

Aşa cum v-am promis, vrem să vă povestim puţin despre partenerii fără de care Ideo Ideis n-ar putea avea loc an de an la Alexandria. Ordinea va fi total aleatorie, nu există parteneri mai importanţi şi parteneri mai puţin importanţi, la fel cum şi în echipa noastră de voluntari toată lumea are un rol extrem de bine definit.

Începem cu Conciato, restaurantul la care mănâncă practic toată lumea vreme de 10 zile, de la participanţi şi voluntari până la actori, traineri şi mentori.

Vestea şniţelului de la Conciato s-a dus în toată ţara, ba chiar a făcut parte şi din campania noastră de fundraising de pe Creştem Idei anul ăsta :)

Dar până la urmă nu e vorba doar de mâncare foarte bună (deşi e mult şi despre asta!), ci despre implicarea incredibilă a familiei Tăbăcitu şi a întregii echipe de la Conciato. Vreme de vreo 12 zile (cam de când ajunge echipa completă acasă până după sedinţa de final) tot personalul e în mobilizare generală. Festivalul e cea mai obositoare perioadă a anului, cea mai aglomerată pentru ei. Flux continuu de oameni, 200 de liceeni flămânzi şi 3 mese pe zi. Şi probabil că n-ar fi multe restaurante dispuse să se lase ocupate de 400 de tineri gălăgioşi vreme de aproape 2 săptămâni.

Mai jos aveţi poze cu o parte din echipa de la bucătărie, n-am reuşit să-i prindem în poze pe cei de la servire, recuperăm anul viitor. Ei termină programul pe perioada festivalului pe la 2-3 dimineaţa şi se întorc la 9 cu zâmbetul pe buze. E un efort colectiv extraordinar pentru care suntem extrem de recunoscători.

conciato_3 conciato_4

Ca să nu mai vorbim de toate surprizele pe care ni le fac în fiecare an şi de programul extrem de flexibil (bucătăria se închide la miezul nopţii pentru ca toată lumea să poată lua cina după spectacole). Acum vreo 2 ani când am ajuns la Alexandria ne-am trezit că toată terasa era branduită cu Ideo Ideis pe scaune, fără să ştim nimic despre asta. Iar anul trecut am făcut un nou pas în povestea dintre Ideo Ideis şi Conciato cu spaţiul de spectacole care între timp a început să găzduiască şi o mini-stagiune în afara festivalului. Practic, Conciato e singurul loc în care puteţi vedea teatru profesionist în afara festivalului Ideo Ideis.

Mulţumim din suflet familiei Tăbăcitu şi echipei de la Conciato, ne vedem anul viitor :) Între timp fiţi cu ochii pe site şi pagina de Facebook, se mai anunţă din când în când spectacole acolo.

conciato_2


Post a comment