Get Social

Ideo Ideis IX – Ziua 9 Roundup

ideo_final

Marţi seară s-a mai încheiat o ediţie de festival, asta înseamnă că ne tragem sufletul puţin şi ne apucăm de treabă pentru ediţia 10. Dar până la ultimul Beautiful Ones am avut o zi super plină.

Dimineaţă au susţinut un Masterclass mentorii Ideo Ideis: Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu şi Marius Manole, care au zis de data asta alte poveşti mişto menite să-i motiveze pe participanţii din sală. Noi am putea să-i ascultăm încă 100 de ediţii de-acum încolo fără să ne plictisim.

După prânz ne-a onorat cu prezenţa maestrul Victor Rebengiuc. A fost o întâlnire extrem de emoţionantă, am reuşit să descoperim un om extrem de deschis, un profesionist remarcabil. Domnul Rebengiuc ne-a povestit cu francheţe că nu-i plac activităţile administrative şi nici nu e un pedagog bun, însă a acceptat acum mulţi ani postul de Rector al ATF (actualul UNATC) “de dragul copiilor”.

A urmat Vlad Ivanov, care ne-a povestit cum a dat de 4 ori examenul de admitere, cum a reuşit să se apropie de majoritatea profesorilor din facultate, cum s-a dezvoltat ca om în prezenţa unor pedagogi speciali, cum a venit nepregătit la cursuri chiar în faţa domnului Rebengiuc :) Au fost câteva ore moderate excelent de Cătălin Ştefănescu, după o documentare extrem de serioasă.

Fotografii

Câteva fotografii din ziua 9 găsiţi aici, vom reveni cu mai multe.

Din blogosferă

Ce simte şi cum simte Crina Olteanu, coordonatoarea voluntarilor liceeni de la Ideo Ideis
Teatru tânăr la Ideo Ideis – ultima parte – Oltea Zambori
Ideo Ideis 2014, interviu: O provocare de la mine pentru mine
– Ruxandra Predescu
Teatru tânăr la Ideo Ideis – Lucian Marin
Măsurarea succesului – Oltea Zambori
Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? – Claudia Tocilă
Final de Ideo Ideis – Carmen Rusu

 

Alte informaţii la cald

Care sunt şansele să ţi se strice proiectorul fix în timpul unei gale care se transmite pe ŞtirileProTV? Mici, dar se întâmplă, după cum aţi putut vedea. Şi care sunt şansele să faci rost de un proiector, în Alexandria, în mai puţin de 10 minute? Mari, pentru că familia Ideo Ideis e mereu pregătită :D

În caz că n-aţi fost în sală, cam aşa era atmosfera.

De la party n-avem foarte multe poveşti, s-a dansat până dimineaţă, lumea s-a distrat, curajoşii au făcut ture de bazin în miez de noapte (atent supravegheaţi de salvamari, desigur). Nu mai ştim exact când s-a terminat petrecerea, dar era deja lumină afară.

După final toată lumea era cam aşa:

Rămâneţi pe frecvenţă, pregătim o serie de postări din categoria How it’s made – cum faci un festival de teatru la Alexandria, tot felul de cifre, o grămadă de materiale video şi o mulţime de poveşti nespuse.

Ce se mai scrie despre festival găsiţi pe LiveWall, chiar dacă distracţia s-a terminat.

Pe Yotubube e episodul 3 din Sfaturi pentru spectatori. Share, like, link şi băgaţi la cap.

Ideo Ideis poate fi urmărit în continuare pe Facebook, Twitter şi Instagram, precum şi pe hashtagul #ideoideis, o să scriem şi pe parcursul anului. Stay tuned, pregătim ceva mişto în Bucureşti!


Post a comment